Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Βασιλακόπουλος: «Θα έπρεπε να απαγορευτεί συνολικά η μουσική» – Πώς σχολίασε τα σενάρια για την προεδρία του ΕΟΔΥ

Τι είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας για τις παρελάσεις

Για το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη, την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, αλλά και για τα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο διάδοχος του Παναγιώτη Αρκουμανέα στο «τιμόνι» του ΕΟΔΥ, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (4/10) ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Το θέμα της μουσικής είναι πραγματικά δύσκολο, γιατί εξαρτάται όπως το αναλύει ο καθένας. Αν σε ένα μαγαζί εστίασης υπήρχαν μουσικοί που έπαιζαν μπουζούκι και όλοι κάθονταν στις σωστές αποστάσεις και άκουγαν τη μουσική δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εάν η μουσική παίζει όλη νύχτα στο μπαρ και είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να φοράμε τις μάσκες, ο κίνδυνος να μεταδοθεί είναι μεγάλος», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος στο MEGA.

Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού στη συναυλία του Γιάννη Πάριου, ο καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε: «Φαντάζομαι ότι ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα και δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως. Ταυτόχρονα, υπάρχουν χώροι με μουσική στον εξωτερικό χώρο, όπου οι νέοι μαζεύονται αγκαλιά και διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Δεν είναι το σωστό μήνυμα να γίνεται η συναυλία και από την άλλη να μην μπορεί να λειτουργήσει το μαγαζί με μουσική. Θα έπρεπε η μουσική να απαγορευτεί συνολικά»

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, αυτά θα έπρεπε να λειτουργούν μόνος με εμβολιασμένους και με αυστηρό έλεγχο. Ακόμα και σήμερα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν μας επιτρέπουν να είμαστε σε μαγαζιά με εξωτερικούς χώρους, είπε. «Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού με τον εμβολιασμό μειώνεται στο 65%», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Παρελάσεις για εμβολιασμένους και χωρίς θεατές

«Στα πανεπιστήμια υπήρξε εντυπωσιακή συμμετοχή των φοιτητών στον εμβολιασμό, που δείχνει ότι η μόρφωση είναι ένα καλό εργαλείο», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ιατρική Αθηνών άγγιξε το 90% εμβολιασμένων φοιτητών.

Παράλληλα, μίλησε για μαζικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, αναφέροντας ότι κρύβουν μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης του ιού. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε παρελάσεις όπου θα συμμετέχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και δεν θα υπάρχουν θεατές», είπε.

«Σφίγγα» ο καθηγητής για τα σενάρια με την προεδρία του ΕΟΔΥ

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν για τη νέα προεδρία του ΕΟΔΥ, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα, ήταν και εκείνο του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου. Ωστόσο, ο ίδιος απέφυγε να επιβεβαιώσει, αλλά και να διαψεύσει τα σενάρια αυτά, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου