Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Βίντεο από τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη: Η στιγμή που τα 6,3 Ρίχτερ ταρακουνούν τη Σητεία

Τα δραματικά δευτερόλεπτα που τα πάντα «χορεύουν» στον ρυθμό των Ρίχτερ

Ένας δυνατός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησεσήμερα ολόκληρη την Κρήτη και ειδικά τη Σητεία, όπου πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές.

Βίντεο από την ώρα του σεισμού δημοσιεύονται από το Sitia on line στη σελίδα του στο Facebook και δείχνουν τα δραματικά εκείνα δευτερόλεπτα που τα πάντα κουνιούνται.

Το ένα βίντεο είναι από σούπερ μάρκετ και φαίνονται τα προϊόντα να πέφτουν στο έδαφος την ώρα του σεισμού.

Ένα ακόμη βίντεο από κατάστημα στη Σητεία την ώρα του σεισμού…

Οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, καθώς ο επιφανειακός και με μεγάλη διάρκεια σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός όχι μόνο στο νησί αλλά και σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μίλησε στο Newsbeast και τόνισε πως «ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Δεν μας ανησυχεί καθόλου και απ΄ ο, τι φαίνεται ήταν ο κύριος σεισμός».

«Ευτυχώς που ο σεισμός έγινε μέσα στη θάλασσα» υπογράμμισε.

Άν δείτε το βίντεο ο #σεισμός ήταν 6,4 ρίχτερ κράτησε περιπου 29 δευτερόλεπτα με συνεχείς αυξομειώσεις της έντασης του .

Είχα ένα ράπισμα μήκους 5 μέτρων στην αποθήκη του μαγαζιου

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τη Ζάκρο, ακολουθούν αρκετοί μετασεισμοί στον ίδιο χώρο, με τον μεγαλύτερο έως αυτή τη στιγμή να καταγράφεται στα 4,4 Ρίχτερ.

Αισθητός και στο Ρέθυμνο ο σεισμός

Αισθητός και στο Ρέθυμνο έγινε ο σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ανατολική Κρήτη.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί στους αρμόδιους φορείς του Ρεθύμνου, με την πολιτική προστασία και τα συνεργαζόμενα σώματα να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, υπήρξε άμεση επικοινωνία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης του νομού «…και όπως μας αναφέρθηκε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Θα ήθελαν όμως να πω στους συμπολίτες μου ότι οφείλουν να παρακολουθούν τις οδηγίες από πλευράς της πολιτικής προστασίας σχετικά με μέτρα προστασίας από τους σεισμούς, τα οποία αφορούν όλη την Κρήτη».

Η κ. Λιονή, ανέφερε πως έχουν γίνει πολλές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες και μαζί με τους εκπαιδευτικούς οι μαθητές έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αντισεισμικής προστασίας και τα σχετικά με την προσωπική τους ασφάλεια. «Είναι σημαντικό οι πολίτες από μόνοι τους να ελέγξουν τα σπίτια τους, τα μπαλκόνια και τις πυλωτές, ώστε να διαπιστώσουν τυχόν ρωγμές ή άλλα θέματα και προβλήματα που θα έπρεπε να αναφέρουν στις υπηρεσίες».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου