Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ζακ Κωστόπουλος: «Ήθελαν να τον τελειώσουν – Πού ήταν η αστυνομία 25 λεπτά;» λέει η γιαγιά του

«Δικαιοσύνη για να βρει γαλήνη η ψυχή του παιδιού»

«Ήθελαν να τον τελειώσουν» λέει η γιαγιά του Ζακ Κωστόπουλου, η δίκη για το θάνατο του οποίου ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό και επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία που άργησε πολύ να φτάσει στην οδό Γλάστωνος, όπου ο Ζακ λιντσαρίστηκε.

«Δικαιοσύνη. Να δικαιωθεί η μνήμη του Ζαχαρία, ότι δεν ήταν κλέφτης και αυτά που λένε.

Ήταν το πρώτο μου εγγόνι και τον ξέρω πολύ καλά. Ήταν το καλύτερο παιδί, δεν πείραζε ούτε μυρμήγκι. Ήθελαν να τον τελειώσουν επειδή δεν τους άρεσε αυτό που ήταν» λέει η γιαγιά του.

«Ο καθένας να πάρει αυτό που του αναλογεί. Το βίντεο υπάρχει, το είδε όλος ο κόσμος και ας κρίνουν ποιος είναι αθώος και ένοχος» τονίζει και ζητά δικαιοσύνη για «να βρει γαλήνη η ψυχή του παιδιού».

«Ήταν στημένο, τον χτυπούσαν 25 λεπτά, η αστυνομία πού ήταν; Τον μετέφεραν νεκρό, ούτε σειρήνες ούτε οξυγόνο, γιατί άργησαν τόσο;» διερωτάται η γιαγιά του Ζακ Κωστόπουλου.

Ζακ Κωστόπουλος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το δικαστήριο, όπου διεξάγεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, οργανώσεις που ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για το θάνατο του ακτιβιστή τον Σεπτέμβριο του 2018.

Περίπου 150 άτομα υποστηρικτές του Ζακ Κωστόπουλου, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια και απαιτούν δικαιοσύνη.

Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία επί της οδού Δέγλερη.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου