Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

«Ψευτογιατρός»: Συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο 12 ανθρώπων και την πρόκληση βαρύτατων προβλημάτων υγείας πολλών ακόμη

Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν οι μάρτυρες

Δικαιοσύνη ζητούν συγγενείς καρκινοπαθών που κατέληξαν αλλά και άλλοι ασθενείς που εμπιστεύτηκαν τις θεραπείες του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» η δίκη του οποίου συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η δίκη του «Dr Kontos», που καλείται να δώσει εξηγήσεις για το θάνατο 12 ανθρώπων αλλά και την πρόκληση βαρύτατων προβλημάτων υγείας πολλών ακόμη, ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου μέσα σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα, ωστόσο, ο βασικός πρωταγωνιστής απουσίαζε επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο 48χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχής και παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Μαζί του ως συνεργοί δικάζονται 16 άτομα, γιατροί, μέλη Δ.Σ. ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός – γιατρός στο επάγγελμα οι οποίοι αρνούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος χορηγούσε σε σοβαρά ασθενείς «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες».

«Ψευτογιατρός»: Η δράση του 48χρονου

Η δράση του 48χρονου κατηγορούμενου καταγράφεται στο ογκωδέστατο παραπεμπτικό βούλευμα στο οποίο αναφέρονται όλες οι περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, μεταξύ των οποίων βαριά άρρωστων παιδιών που έπεισε τους απελπισμένους γονείς τους να διακόψουν τις θεραπείες τους με μοιραία αποτελέσματα. Ο κατηγορούμενος, αμέσως, μετά την σύλληψη του είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης. Η πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα με κυρίαρχο αυτό της μικρής δικαστικής αίθουσας χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί λύση για την αλλαγή της.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ενόρκων και η νομιμοποίηση των παραστάσεων των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και εκτός απροόπτου σήμερα θα ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων.

Άλλωστε, η δίκη αναμένεται να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης του κατηγορουμένου και στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η δικαστική απόφαση πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν θύματα και συγγενείς θυμάτων για να μοιραστούν τις ιστορίες τους που έχουν ως κοινό παρονομαστή την παρότρυνση του κατηγορούμενου να διακόψουν τις θεραπείες και να ακολουθήσουν τις δικές του θεραπείες. «Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου