Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Άνοιγμα στους νέους κάνει η κυβέρνηση – Στο τιμόνι οι 17άρηδες – Ψηφίζεται σήμερα ο νόμος για δίπλωμα οδήγησης

Έρχονται νέες δράσεις για στήριξη της οικογένειας – Διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ρόδο, Χάλκη και Σύμη

Την κοινωνική της ατζέντα θα επιχειρήσει να αναδείξει εμφατικά το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση μέσα από νέες δράσεις στοχεύοντας σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, δηλαδή τους νέους, τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ανέργους. 

Στο πλαίσιο αυτό ένα πρώτο βήμα γίνεται σήμερα, καθώς ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το πλαίσιο για την απόκτηση άδειας οδήγησης από τους νέους.

Το σχέδιο, που θα αποτελεί νόμο του κράτους, επιτρέπει στους νέους 17 ετών να συμμετέχουν κανονικά στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για έκδοση άδειας για όχημα τύπου Β, η οποία καλύπτει όλα τα επιβατικά ΙΧ. Επί της ουσίας οι 17ρηδες αποκτούν στην οδήγηση τα ίδια δικαιώματα που ήδη απολαμβάνουν ως ψηφοφόροι. Η κυβερνητική φιλοσοφία πίσω από την απόφαση είναι ότι εφόσον το κράτος εμπιστεύεται τους νέους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, μπορεί να τους δείξει ανάλογη εμπιστοσύνη και σε άλλα θέματα. Αφού περάσουν τις εξετάσεις, οι 17ρηδες θα μπορούν να κυκλοφορούν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής, εφόσον κατοικούν στην Αθήνα, ή εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου διαμένουν σε περίπτωση που βρίσκονται στην περιφέρεια.

Εθνικό σχέδιο δράστης για στήριξη της οικογένειας

Οριζόντια μέτρα δεκαετούς διάρκειας προετοιμάζει η κυβέρνηση, στην προσπάθεια αναχαίτισης του δημογραφικού προβλήματος. Το εθνικό σχέδιο δράσης για τη στήριξη της οικογένειας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2022 και, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast εξετάζονται μέτρα όπως η δωρεάν κατοικία σε νέους γονείς, επιπλέον επιδόματα- κίνητρο αν το δεύτερο παιδί γεννηθεί σε σύντομη χρονική απόσταση από το πρώτο, αλλά και η ριζική αλλαγή του ωραρίου των ολοήμερων σχολείων, ώστε αυτά να καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων και να επιτευχθεί η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Εξορμήσεις Μητσοτάκη στην περιφέρεια

Εκτός από τα ταξίδια του πρωθυπουργού που είναι συνεχή εκτός συνόρων, η ομάδα του Μαξίμου καταρτίζει και πρόγραμμα περιοδειών στην περιφέρεια το προσεχές διάστημα με στόχο να επικοινωνηθούν δια ζώσης τα κυβερνητικά μηνύματα στους πολίτες σε μία δύσκολη συγκυρία εν μέσω νέας πανδημικής έξαρσης. Έτσι, την Παρασκευή το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Ρόδο, όπου θα συναντήσει τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον δήμαρχο του νησιού, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου σε ειδική εκδήλωση θα ανακηρυχθεί σε «πράσινο» νησί. Μία ημέρα μετά,το Σάββατο 6 Νοεμβρίου αναμένεται να επισκεφθεί το νησί της Σύμης, για να εγκαινιάσει το Κέντρο Υγείας του νησιού, το οποίο θα ονομαστεί «Κέντρο Υγείας Φώφη Γεννηματά» προς τιμήν της εκλιπούσας πολιτικού.

Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου