Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Παγώνη: Θα είναι δύσκολα έως το τέλος Δεκεμβρίου – «Καμπανάκι» για το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ περιέγραψε τους δείκτες ως «ντόμινο» που παρασύρει τα πάντα

Το μήνυμά της ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε «πόλεμο» έστειλε το πρωί της Δευτέρας (15/11) η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, εκτιμώντας παράλληλα ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, με την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών να βρίσκεται μια ανάσα πριν τεθεί σε εφαρμογή, η κ. Παγώνη -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- απευθύνθηκε στους ιδιώτες συναδέλφους της και τους κάλεσε να πάρουν κι αυτοί από ένα «όπλο» και να συνδράμουν στο ΕΣΥ.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ακαταδίωκτου για την προστασία των ιδιωτών γιατρών από τις μηνύσεις, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε ότι οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν μείνει απ’ έξω -ακόμη και όταν σωστά θεσπίστηκε για τις δύο επιτροπές, και έτσι εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται σε καθημερινές αντιπαραθέσεις με δικηγόρους έξω από τις μονάδες και τα τμήματα των νοσοκομείων.

Κορονοϊός – Παγώνη: Ντόμινο οι δείκτες – Ο ένας παρασύρει τον άλλο

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε τον προβληματισμό της για τους διψήφιους αριθμούς θανάτων των τελευταίων ημερών, καθώς μόνο χθες μόνο έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό 80 άνθρωποι.

Εξήγησε ότι οι δείκτες της πανδημίας είναι σαν «ντόμινο» που παρασύρει τα πάντα και όταν ξεκινά ο ένας να ανεβαίνει, μετά ανεβαίνει και ο άλλος. Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι λογικό ένα ποσοστό από αυτούς να διασωληνωθεί και να πεθάνει, τόνισε η κ. Παγώνη.

«Δύσκολη η κατάσταση έως τέλη Δεκεμβρίου»

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου και πως, καθώς τα περιστατικά της γρίπης θα αρχίσουν να αυξάνονται, χρειάζεται να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες.

Ειδικά για τα Χριστούγεννα διερωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος να επιθυμεί ένα μεγάλο ρεβεγιόν με τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους. Πρόσθεσε ότι από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων δεν χρειάζονται οι πολίτες κανέναν να τους υποδείξει πως πρέπει να γιορτάσουν, με λίγα άτομα και με μέτρα προστασίας.

«Βαρεθήκαμε. Κουραστήκαμε»

«Δεν μπορούμε. Βαρεθήκαμε. Κουραστήκαμε», πρόσθεσε η κ. Παγώνη συνέστησε προσοχή σε όλους και κυρίως να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με 100% πληρότητα στα περισσότερα νοσοκομεία.

Έθεσε και το ζήτημα των non covid ασθενών, λέγοντας ότι είναι τελείως άδικο να παίρνουμε συνέχεια χώρο που τους ανήκει γιατί πρέπει να χειρουργηθούν.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου