Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Λάρισα – Κούγιας για καταγγελία βιασμού εκπαιδευτικού: Ασκήθηκε δίωξη χωρίς να ακουστεί ο δράστης

«Θα προσπαθήσω να ακυρώσω την ποινική δίωξη»

Την υπεράσπιση του άνδρα που κατηγόρησε εκπαιδευτικός στη Λάρισα ότι τη βίασε έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. «Είναι μία περίπτωση που μοιάζει πολύ με την υπόθεση Λιγνάδη. Ασκήθηκε και εκεί ποινική δίωξη χωρίς να ακουστεί ο φερόμενος ως δράστης ενός εγκλήματος, της ίδιας ποιότητας εγκλήματος και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε αυτόφωρο» ανέφερε στο Mega.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη. Έχω ένα νομικό προβληματισμό για το τι πρέπει να κάνω. Προσανατολίζομαι να ακολουθήσω την ίδια νομική τακτική. Ένας δικηγόρος εκείνο που πρέπει να ενεργοποιεί είναι το νόμο. Εδώ έχουμε μια επανάληψη ακυρότητας της διαδικασίας. Ο νόμος θέτει προ των ευθυνών τους εισαγγελείς και τους καθορίζει τα πλαίσια μέσα από τα οποία ασκούν ποινική δίωξη», πρόσθεσε για τον εντολέα του, που έχει τεθεί σε αργία.

«Είναι κατηγορηματικός πως όχι (δεν έχει συμβεί). Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να τα εκθέσουμε, όμως σήμερα και στα πλαίσια που προβλέπει ο νόμος θα προσπαθήσω να ακυρώσω την ποινική δίωξη και να δοθεί η δυνατότητα στον ιδιαίτερα καλλιεργημένο, μορφωμένο και αξιόλογο εντολέα μου να εκφράσει την άποψη του», εξήγησε.

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό συνέβη στις 17 Σεπτεμβρίου όταν η καθηγήτρια βγήκε με τον προϊστάμενό της για διασκέδαση. Όταν σταμάτησαν πριν κατέβουν από το αμάξι, της πρότεινε να πιούνε ένα πρώτο ποτό μέσα στο αυτοκίνητο, όπου και συνέβη ο βιασμός -όπως καταγγέλθηκε- στο χώρο ενός πάρκινγκ. Η γυναίκα έδωσε ως αποδεικτικό στοιχείο στις Αρχές το φόρεμά της στο οποίο όπως υποστηρίζει υπάρχουν ίχνη σπέρματος. Τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου έδειξαν το χρωμόσωμα ενός άνδρα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου