Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: Είναι ήρωας – Δεν προλάβαμε να της πούμε «σ’ αγαπώ» για τελευταία φορά

«Αν έβλεπα τον δολοφόνο της θα τον έφτυνα»

Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της. Ανοίγει την καρδιά της και εξηγεί γιατί πήγε να παραλάβει το μεταπτυχιακό της αδικοχαμένης κόρης της, πώς διαχειρίζεται τον πόνο της και τι θα έκανε αν συναντούσε τον άνθρωπο που στέρησε τη ζωή της Γαρυφαλλιάς.

«Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά, είναι αλήθεια, αυτό δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς. Κρατάμε σα φυλαχτό μέσα μας τις αναμνήσεις» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Ψαράκου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δεν υπάρχει συνταγή για να διαχειριστεί ένας γονιός την απώλεια του παιδιού του. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Εμένα με βοηθούν πολύ τα παιδιά μου αλλά είναι πολύ δύσκολο. Είναι απώλεια, είναι ξερίζωμα» τονίζει.

«Έχει φύγει με το ζόρι. Δεν πρόλαβα ούτε εγώ ούτε τα αδέρφια της να της πούμε πράγματα, να της πούμε τελευταία φορά “σ’ αγαπώ”, “είμαι περήφανη”» λέει με δάκρυα στα μάτια.

«Είμαστε πολλές οι μανάδες που χάσαμε τα παιδιά μας και προσπαθούμε μέσα από τον πόνο μας να γίνει κάτι καλό. Προσπαθώ να σταθώ στο ύψος της Γαρυφαλλιάς γιατί θα έκανε κάτι πολύ καλό στη ζωή της» λέει η κυρία Ψαράκου.

Για τον τρόπο που έχασε το κορίτσι της, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς θυμάται: «Δεν είχα κανένα προαίσθημα απλά επειδή ήξερα το παιδί μου, δεν μου άρεσε ο τρόπος που θα πήγαινε διακοπές, πίστευα ότι δεν θα της άρεσε το κάμπινγκ. Τίποτα άλλο δεν είχε περάσει από το μυαλό μου. Την είχα ρωτήσει “παιδί μου θα είσαι καλά εκεί μαζί του;” και μου είχε πει “ναι βρε μαμά, γιατί να μην είμαι;”».

«Κακοποίηση των γυναικών υπήρχε πάντα αλλά κλείναμε τα μάτια. Τώρα που δεν τα κλείνουμε και φεύγουμε, πληρώνουμε το “όχι” με τη ζωή μας. Για μένα, αυτά τα κορίτσια είναι ήρωες. Η κόρη μου, η Ερατώ, η Ελένη Τοπαλούδη, η Καρολάιν, η Ντόρα από τη Ρόδο» συγκλονίζει.

«Αν συναντούσα τον δολοφόνο της κόρης μου θα τον ρωτούσα γιατί τη σκότωσε. Αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει απάντηση. Πιστεύω ότι τη σκότωσε επειδή είπε “όχι” και ήταν γυναίκα. Αν ήταν εκεί με έναν φίλο του και έχαναν το δρόμο ή “χαλούσε η φάση” δεν θα τον σκότωνε.  Η φράση του αυτή ήταν προκλητική. Αν τον έβλεπα θα τον έφτυνα» λέει.

Τέλος για το πώς πήρε την απόφαση να πάει να παραλάβει το πτυχίο της αλλά και πώς ένιωθε την ώρα που μιλούσε, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς αναφέρει: «Την ώρα που μιλούσα, νόμιζα ότι μιλούσε η Γαρυφαλλιά, είχε μπει στην ψυχή μου. Έπρεπε να το κάνω γιατί έτσι θα ήταν χαρούμενη η Γαρυφαλλιά και ήταν φόρος τιμής να πάρω το χαρτί».

Το χρονικό της δολοφονίας

H υπόθεση θρίλερ αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου γύρω στις 16:30 μετά την ανεύρεση στη θαλάσσια περιοχή Λυγαριά στη Φολέγανδρο, της σορού της 26χρονης γυναίκας. Η γυναίκα φορούσε τα ρούχα της και κοντά της, μέσα στη θάλασσα βρέθηκε ένα μαύρο τσαντάκι, που όπως διαπίστωσαν αργότερα οι Λιμενικοί ανήκει στον 30χρονο σύντροφό της, καθώς μέσα σε αυτό βρέθηκε η ταυτότητά του.

Ο 30χρονος, οποίος αναζητούνταν τις τελευταίες ώρες, βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή του νησιού, κοντά στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί και το αυτοκίνητό τους. Φαινόταν ταραγμένος, πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς και απειλούσε να αυτοκτονήσει, όμως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό σταθμό του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ τα περισσότερα από αυτά που έλεγε ήταν ακατάληπτα. Ωστόσο, φέρεται να υποστήριξε ότι «μάλωσαν και χάλασε η φάση» και «ήταν η κακιά ώρα» για αυτό που συνέβη.

Δειτε το βιντεο εδω

Κάτοικοι του νησιού είχαν νωρίτερα αναφέρει ότι είχαν δει τον 30χρονο να κυκλοφορεί στη Φολέγανδρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο κεφάλι.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου