Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Εμβόλιο κορονοϊού – Τρίτη δόση: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για όλους

Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Μεθαύριο Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου που θα αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Αυτό ανακοίνωσε χθες Τρίτη (2/11), ο Θάνος Πλεύρης σε έκτακτες ανακοινώσεις μετά το σοκ των 6.700 κρουσμάτων, αριθμό ρεκόρ, καλώντας τον κόσμο να προχωρήσει στην τρίτη αναμνηστική δόση.

«Για όσους έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος» τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να σπεύσουν για την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου.

Τέλος, σημείωσε ότι το 73% σχεδόν των ενηλίκων στην χώρα μας έχει ήδη εμβολιαστεί, και πρόσθεσε για μία ακόμη φορά, ότι δεν θα πάμε σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που είχαν εφαρμοστεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας αποκλείοντας έτσι το lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, για να προχωρήσει ο κόσμος στην τρίτη δόση, η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Την ώρα η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολίου για όλες τις ηλικίες, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που παραμένει επιφυλακτικό και δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.

πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου