Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Απολογείται συμπληρωματικά ο πρώην ιερωμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Γιατί αποφασίστηκε η αναβάθμιση της κατηγορίας

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα ο πρώην ιερωμένος ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη.

Ο 36χρονος θα απολογηθεί συμπληρωματικά μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας σε βάρος του από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, που αρχικά του είχε αποδοθεί, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αδίκημα το οποίο μπορεί να επισύρει πολυετή κάθειρξη.

Η απόφαση για αναβάθμιση της κατηγορίας

Η αρμόδια ανακρίτρια οδηγήθηκε στην απόφαση για αναβάθμισης της κατηγορίας μετά τις καταθέσεις των Μητροπολιτών, που φέρονται να ανέφεραν ότι ο δράστης στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια τους ακολούθησε ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν. Επιπλέον, βάρυναν στην απόφαση της δικαστικής λειτουργού τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που πιστοποίησαν ότι το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος ήταν βιτριόλι.

Η ανακρίτρια στο αίτημα της προς την Εισαγγελία για αλλαγή της κατηγορίας σημειώνει ότι από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει πως ο ρασοφόρος χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96% . Έτσι, η ανακρίτρια συμπεραίνει ότι το καυστικό υγρό ήταν ικανό σε σοβαρή έκθεση να επιφέρει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Τι είχε πει στην απολογία του

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από το περασμένο καλοκαίρι, στην απολογία του αφού είχε ζητήσει συγγνώμη ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στους Μητροπολίτες αλλά στον εαυτό του, στην περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου