Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Γιάννης Απέργης: Οι δύσκολες στιγμές στην Αλβανία – «Πώς να ζήσεις σε μια τέτοια χώρα;»

«Ο πατέρας μου ήρθε το 1994 με τα πόδια από τα βουνά», εξομολογείται ο Γιάννης Απέργης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» ήταν σήμερα ο Γιάννης Απέργης. 

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την εποχή που ήρθε από την Αλβανία στην Ελλάδα, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που ζούσε τότε η χώρα του.

«Ήρθα στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1995, στα πέντε μου χρόνια. Ξέρεις τι είναι να φεύγεις από ένα όμορφο ελληνόφωνο χωριό στο Αργυρόκαστρο και να έρχεσαι και να μένεις σε ένα υπόγειο στο Μετς; Το 1991 άνοιξαν τα σύνορα κι έγινε χαμός. Ο πατέρας μου ήρθε το 1994 με τα πόδια από τα βουνά, διότι δεν δούλευε κανένας», είπε αρχικά ο Γιάννης Απέργης.

Ο Γιάννης Απέργης είπε στη συνέχεια: «Άνοιξαν οι αποθήκες του στρατού, πήραν όλοι όπλα στα σπίτια τους. Πώς μπορείς να ζεις με τα παιδιά σου σε μια τέτοια χώρα που όλα τα σπίτια έχουν όπλα; Αστυνομία δεν υπήρχε. Σε κάθε γωνία υπήρχαν 5-6 άτομα με όπλα, σε σταματούσαν, σου κλέβανε τα πάντα, σου έπαιρναν το αμάξι. Οπότε, παίρνεις την οικογένειά σου και πας σε μια γειτονική χώρα».

«Οι μισοί έγιναν απατεώνες γιατί ζούσαν σε μια χώρα που τους έδινε κάτι λίγο για να φάει το βράδυ. Και όταν έρχεσαι σε μια χώρα κι έχεις ένα πολύ καλό μεροκάματο, έχεις ελευθερία, με ένα χιλιάρικο πηγαίναμε στη λαϊκή και αγοράζαμε τα πάντα. Κάποιοι θα τρελαθούν από αυτή την ποσότητα και κάποιοι θα μαζέψουν χρήματα και θα φτιάξουν σπίτια και ξενοδοχεία στην Αλβανία», πρόσθεσε επίσης ο Γιάννης Απέργης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου