Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Νίκος Μουτσινάς και τα σχόλια των πρωινών εκπομπών

"Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική", αναφέρει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Μια δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καπουτζίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στο popaganda.gr και την Αντιγόνη Πάντα Χαρβά, συζητήθηκε πολύ, καθώς φαίνεται πως ο παρουσιαστής στον οποίο αναφέρεται είναι ο Νίκος Μουτσινάς.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρει:

«Αυτό το πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ξέρω ότι είναι κάτι από το οποίο θέλω να μείνω απ’ έξω και προσπαθώ να μείνω απ’ έξω. Και έχω αποφασίσει μάλιστα το 2022 να κλείσω εντελώς τα social media μου. Πρέπει να βρω τη σωστή ημερομηνία για να το κάνω αλλά θα το κάνω και αυτό, έτσι για να δω πώς είναι. Νιώθω πάντως ότι όλο αυτό το πράγμα το διδασκόμαστε. Κανένας δεν έρχεται με μίσος και κανένας δεν έχει μέσα του το γονίδιο του να κοροϊδέψει κάποιον. Μας το μαθαίνουν.

Τα social media στο μαθαίνουν σίγουρα, η τηλεόραση έχει και αυτή το μερίδιό της και νομίζω επίσης ότι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω κάποιον για να γελάσουμε” είναι μία κουλτούρα που υπάρχει στην Ελλάδα εξαιρετικά έντονα. Και δεν διαμαρτύρεται σχεδόν κανείς γι’ αυτό. Υπάρχει άνθρωπος που έχει κάνει καριέρα στην τηλεόραση με το να δείχνει παρουσιαστές από τοπικά κανάλια για να τους κοροϊδέψει για το πώς έχουν ντυθεί και ξεκαρδίζεται παρέα με το κοινό του. Αυτή η εικόνα για μένα είναι άγρια, αποτρόπαια και σχεδόν κανιβαλιστική. Αυτή είναι η κουλτούρα του “κοροϊδεύω τον άλλον για να γελάσουμε, δείχνω αυτόν με το δάχτυλο, για να γελάσουμε”.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι δική σου αποκλειστικά και μόνο επιλογή το να μπεις στο instagram κάποιου και να του ευχηθείς θάνατο, δεν σε βάζει κανένας άλλος. Γιατί επιλέγεις να το κάνεις είναι δικό σου θέμα και από τη στιγμή που το έκανες, νομίζω ότι πρέπει να πας να δεις έναν γιατρό. Η στιγμή που μπαίνεις στο instagram κάποιου και του λες “Ψόφα”, πρέπει να καταλάβεις ότι είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή σου. Είναι η στιγμή που πρέπει να σκεφτείς, “Κάτι δεν πάει καλά μέσα μου”. Πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες όσων κάνουμε και προσωπικά φροντίζω πάντα να αναλαμβάνω την ευθύνη όσων κάνω».

Στο Πρωινό, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ο Μουτσινάς κάνει αυτή την πλάκα. Δεν θεωρώ όμως ότι ο Μουτσινάς έχει κακές προθέσεις. Ίσως και αυτός να πρέπει να προσαρμοστεί».

Ο Βαγγελής Περρής πήρε σαφή θέση υπέρ του Γιώργου Καπουτζίδη και δήλωσε τα εξής: «Πριν από 10-15 χρόνια ήταν διαφορετικός ο τρόπος που βλέπαμε εμείς τον κόσμο. Έχουμε αλλάξει. Ενώ όλα τα πράγματα γύρω μας αλλάζουν με ορμη, εμείς εξακολουθούμε να κάνουμε χιούμορ βλέποντας κάποιες κυρίες που βγαίνουν στην Κω. Φυσικά συμφωνώ με τον Καπουτζίδη. Εδώ και πολύ καιρό δεν είναι να σχολιάζεις τα ρούχα κανενός και ειδικά όταν το κάνεις αυτό δείχνοντας με το δάχτυλο για να προκαλέσεις το γέλιο στους υπόλοιπους και να τους κάνει συμμέτοχους. Νομίζω είναι ένα λάθος. Καιρός είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το χιούμορ και τη σάτιρα».

Στην εκπομπή Super Κατερίνα, η Κατερίνα Καινούργιου τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ του Νίκου Μουτσινά.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια είπε: «Τον Γιώργο τον αγαπάω πάρα πολύ, τον σέβομαι, είναι τεράστιο ταλέντο με απίστευτες ευαισθησίες. Νομίζω είναι πολύ άδικος για τον Νίκο. Πόσα ταλέντα έχει αναδείξει από τοπικά κανάλια, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ποτέ δεν γινόταν καμία κριτική με κακία και αν καμιά φορά κάτι ξέφευγε, ζητάει πάντα συγγνώμη. Πολλά πρόσωπα από τα οποία σχολίαζε, όλα του έστελναν δώρα. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και τη σάτιρα

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου