Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Έτσι φτάσαμε στο επεισόδιο του Μαξίμου: Η ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου, ο εκνευρισμός Μητσοτάκη και η απάντηση

Όλος ο διάλογος - Δείτε το βίντεο με το σκηνικό

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της παρουσίας του Ολλανδού πρωθυπουργού στην Αθήνα, Ολλανδή δημοσιογράφος επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τον κατηγόρησε για «παράνομες επαναπροωθήσεις».

Όλος ο διάλογος

Η δημοσιογράφος είπε σε έντονο ύφος: «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τους πρόσφυγες; Μην υποτιμάτε τους δημοσιογράφους. Γιατί δεν λέτε ότι οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους και ότι εσείς κάνετε απάνθρωπες επαναπροωθήσεις;».

Ακολούθησε η οργισμένη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μαρκ Ρούτε.


«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η δημοσιογράφος επιχείρησε να απαντήσει, διακόπτοντας τον πρωθυπουργό και εκείνος εμφανώς εκνευρισμένος της απάντησε: «Δεν θα έρθετε εδώ και θα με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα. Δεν θα με διακόπτετε» απάντησε ακόμη πιο έντονα ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «έχουμε αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό». Ακόμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι συνθήκες στους καταυλισμούς μεταναστών έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν.

Δείτε το βίντεο με το επεισόδιο στο Μαξίμου:

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου