Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Ληστεία με νεκρό στη Θεσσαλονίκη: Πάλεψε ο υπάλληλος με τον δράστη – «Δεν ήθελα να σκοτώσω», λέει ο 27χρονος

Βίντεο κατέγραψε το πώς έγινε το έγκλημα - Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο ληστής

Ουπάλληλος του ψιλικατζίδικου που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια ληστείας τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη πάλεψε με τον δράστη, ο οποίος πέρασε σήμερα Τρίτη (9/11) από ανακριτή, όπου ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεσει να σκοτώσει, αλλά ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Ο 27χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 27χρονος, που συνελήφθη τη Δευτέρα μαζί με τον 35χρονο συνεργό του, φέρεται πως παραδέχεται ότι έκανε τη ληστεία αλλά υποστηρίζει ότι η ανθρωποκτονία έγινε κατά λάθος. Στους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωή ανέφερε πως πήγε να πάρει λεφτά από το κατάστημα ψιλικών, σημειώνοντας ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον υπάλληλο. Κατά την αστυνομία, δεν πρόκειται για περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας.

Ο υπάλληλος προσπάθησε να πάρει το όπλο από τα χέρια του δράστη

Κάμερα του καταστήματος έχει καταγράψει τη σκηνή του εγκλήματος με αστυνομική πηγή να αναφέρει στην τοπική σελίδα ότι ο 44χρονος υπάλληλος προσπάθησε να πάρει το όπλο από τα χέρια του 27χρονου δράστη. Μάλιστα οι δύο τους πάλεψαν, ενώ το βίντεο τους δείχνει να σπρώχνονται μεταξύ του πάγκου και του τοίχου του καταστήματος.

Κάποια στιγμή ο 44χρονος παραπάτησε και βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα. Τότε ο δράστης άρχισε να τον χτυπάει με το όπλο του, ενώ στο τελευταίο χτύπημα πυροβόλησε. Η σφαίρα, η οποία είχε σχεδόν παράλληλη κατεύθυνση προς το έδαφος, μπήκε από το κεφάλι και κατέληξε στο θώρακα του 44χρονου. Στη συνέχεια ο 27χρονος έφυγε γρήγορα από το χώρο.

Δείτε βίντεο με την αποχώρηση του δράστη από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης:

Από την πλευρά του 35χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη ως συνεργός του φυσικού αυτουργού γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενος του πήγε να κάνει ληστεία αλλά ανέφερε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελιχθεί σε ανθρωποκτονία. Δακτυλικό αποτύπωμα του 35χρονου βρέθηκε σε σακούλα που εγκατέλειψε ο 27χρονος μέσα στο κατάστημα και έτσι ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία.

Οι δύο άνδρες ήταν σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών.

Εις βάρος του 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στη ληστεία και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ίδια ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου