Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Κερατσίνι: Μαρτυρίες των εργαζομένων «καίνε» τους υπεύθυνους του εργοστασίου για τον θάνατο της 8χρονης

«Είχε δοθεί εντολή να εκκενωθεί το εργοστάσιο» λέει ο υπεύθυνος βάρδιας

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εργαζομένων στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι, όπου βρήκε φρικτό θάνατο το 8χρονο κοριτσάκι την περασμένη Τετάρτη, όταν έμεινε εγκλωβισμένο για σχεδόν 4 ώρες στη μεταλλική πόρτα.

Σύμφωνα με καταθέσεις των εργαζομένων του εργοστασίου αλλά και αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της τραγωδίας και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega, φαίνεται ότι είχε δοθεί εντολή στους υπαλλήλους να εκκενώσουν τον χώρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στο Τμήμα Ασφάλειας Κερατσινιού ο υπεύθυνος βάρδιας της 17ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί από τους υπάλληλους το εργοστάσιο και κάνεις να μην βρίσκεται στον χώρο όταν φτάσουν εκεί ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ.

«Μου λέει “Δεν βλέπεις;” και τότε αντίκρισα σφηνωμένο το σώμα ενός κοριτσιού. Πήγα προς το μέρος της και διαπίστωσα ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί αλλά είχε μπλοκάρει. Κατάφερα να την ξεκολλήσω από την ασφάλεια. Αμέσως τότε έτρεξα προς τον … και τον ρώτησα σαστισμένος “τι να κάνω”. Μου είπε να πάρω το 166. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, μου δόθηκε εντολή να κλείσω το εργοστάσιο και να φύγω. Δε θυμάμαι από ποιον έλαβα την εντολή» λέει χαρακτηριστικά υπάλληλος του εργοστασίου, που ήταν υπεύθυνος βάρδιας τη μοιραία μέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προϊστάμενος παραγωγής που ανέφερε στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση ότι έφυγε από το εργαστήριο καθώς ήταν κουρασμένος. «Στις 17:50 με πήρε τηλέφωνο ο … και κατάλαβα πως ήταν τρομαγμένος. Μου είπε “Πρέπει να έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Βλέπω έναν άνθρωπο στην πόρτα στριμωγμένο”. Εγώ τότε ενημέρωσα τηλεφωνικά τον προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών και τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μου είπε να σταματήσει η παραγωγή και να φύγουν οι εργάτες. Επειδή βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ και ένιωθα ταχυκαρδίες και έντονη δυσφορία, σοκαρισμένος πήγα στο σπίτι μου ώστε να συνέλθω».

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν ήρθε κανείς από την επιχείρηση να μας ενημερώσει

Αποκαλυπτικός είναι και ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο περίπου στις 18.30 και για σχεδόν τρεις ώρες κανείς από το εργοστάσιο δεν τους ενημέρωνε για το τι έχει συμβεί.

«Φτάνοντας στο σημείο αρχικά δεν εντοπίσαμε κάτι και κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων για περισσότερες πληροφορίες προσεγγίσαμε την κεντρική θύρα του εργοστασίου και μόλις ανοίξαμε την καγκελόπορτα είδαμε κάτω το κοριτσάκι. Παραμείναμε στον χώρο έως τις 21:10 και κανένας υπεύθυνος υπάλληλος της επιχείρησης δεν προσήλθε για να μας αναφέρει λεπτομέρειες για το περιστατικό» λέει χαρακτηριστικά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου