Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Γκάγκα: Δεν είναι θέμα lockdown ή επέκτασης της υποχρεωτικότητας – Να τηρούμε τα μέτρα

Τι είπε για την πορεία των εμβολιασμών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και τα νέα μέτρα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Η κυρία Γκάγκα επανέλαβε την ανάγκη να τηρήσουν οι πολίτες τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή ενός lockdown δεν θα λύσει αυτομάτως το πρόβλημα.

«Πέρυσι, τέτοια εποχή, που είχαμε lockdown είχαμε αντίστοιχους αριθμό νεκρών» υπενθύμισε και τόνισε: «Δεν είναι θέμα lockdown, είναι θέμα να προσέξουμε ο καθένας τον εαυτό μας, τους δικούς, τις οικογένειές μας και τους φίλους μας».

Η υπουργός υπογράμμισε ότι τα «αστυνομικού τύπου μέτρα δεν θα βοηθήσουν καλύτερα» και εξήγησε ότι «δημιουργούμε ένα διχασμό στον κόσμο, αντί να πάμε όλοι μαζί -με ένα πνεύμα ομόνοιας και κοινωνικότητας- και να πούμε ότι έχουμε πανδημία και πρέπει να προσέξουμε, να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε τις μάσκες μας…».

Σχολιάζοντας την πορεία των εμβολιασμών, η κυρία Γκάγκα επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι το «διαβατήριο» κατά της πανδημίας και ανέφερε ότι έχουν προγραμματιστεί 1.140.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων τα 140.000 αφορούν σε εμβολιασμό πρώτης δόσης. «Δεν είναι 100.000 κάθε ημέρα, αλλά και πάλι δεν είναι λίγα» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Η κυρία Γκάγκα εξέφρασε τέλος τις αμφιβολίες της για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. «Η υποχρεωτικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσουμε τους γύρω μας. Το γεγονός ότι κάναμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς δεν αύξησε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμών» συμπλήρωσε η Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας πως «είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε με πειθώ».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου