Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Κάτι πρέπει να γίνει με τα σχολεία

Lockdown για τους ανεμβολίαστους προτείνει ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η πίεση που δέχονται από τους ασθενείς με κορονοϊό είναι τεράστια, όπως εξηγεί ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος συγκλονίζει λέγοντας ότι «πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ». 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε.

Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία. Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ερωτηθείς για την επίταξη ιδιωτών γιατρών, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι δε θα βοηθήσει και αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. «Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα» αναφέρει. 

Ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» τονίζει ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα σχολεία, τα οποία χαρακτήρισε ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς. «Η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους» σημειώνει. 

Δειτε το βιντεο εδω

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου σημείωσε ότι πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητά τους με lockdown, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση. 

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου