Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Πάτρα: Δύσκολες ώρες για το βρέφος 2 μηνών – Η συγκινητική στιγμή πριν διασωληνωθεί

Έχει νοσήσει όλη η οικογένεια

Διασωληνώθηκε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το μόλις δύο μηνών βρέφος, από το Αγρίνιο, που νοσηλεύεται με κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, το βρέφος αεροβαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

«Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης» δήλωσε, σύμφωνα με το pelop.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Είχε ξαναμπεί στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο και υποτροπίασε

Το δύο μηνών βρέφος, που προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον, τα μέλη του οποίου είχαν νοσήσει από κορονοϊό -σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν εμβολιαστεί- προ ημερών είχε εισαχθεί για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα την εσπευσμένη μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος και την εισαγωγή του σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

«Το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής, Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής» δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου