Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Τσιμπάνε οι εμβολιασμοί για την πρώτη δόση: Μόνο χθες κλείστηκαν 41.275 νέα ραντεβού – Τα επίσημα στοιχεία

Στους 72.000 οι πολίτες που έκλεισαν να κάνουν την τρίτη - ενισχυτική δόση

Πολύ καλά είναι τα νέα από το μέτωπο των εμβολιασμών καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χθες Δευτέρα (8/11) κλείστηκαν συνολικά 41.275 ραντεβού για την πρώτη δόση. Παράλληλα, 72.000 ήταν τα ραντεβού που κλείστηκαν για την τρίτη – ενισχυτική δόση. 

Την αύξηση επεσήμαναν με δηλώσεις τους στην καθιερωμένη ενημέρωση τόσο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου όσο και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού: Άνοδος στα ραντεβού για την πρώτη δόση

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε τη μεγάλη άνοδο στα ραντεβού πρώτης δόσης. Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση της προσέλευσης πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα τόσο στα νέα μέτρα όσο και στην έξαρση των κρουσμάτων που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες. Στόχος είναι ο ρυθμός να διατηρηθεί, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη κάλυψη.

«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει πιο σύνθετο. Στοχεύει κυρίως στον εμβολιασμό όσο περισσότερων με την πρώτη δόση, την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού με τη β΄ δόση και την αναμνηστική δόση. Το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους συνεχίζεται και οι προσπάθειες είναι συνεχείς», είπε η Μαρία Θεοδωρίδου, ελπίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Τρίτη δόση εμβολίου και με Moderna από 12/11

Στη διενέργεια της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα μπορεί να γίνεται και με το σκεύασμα της Moderna.

Σε σχέση με τη διενέργεια αναμνηστικής δόσης έχουν ήδη εμβολιαστεί 460.000 συμπολίτες, σημείωσε αρχικά για να συμπληρώσει πως η δυνατότητα εμβολιασμού με αναμνηστική δόση με το εμβόλιο της Moderna θα μπορεί να γίνεται από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου