Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Μαύρη πρόβλεψη για τον κορονοϊό: Θα φτάσουν έως και τους 20.000 οι θάνατοι μέχρι τα Χριστούγεννα

Ανησυχητική η εικόνα της χώρας με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα - Ποια μέτρα σκέφτεται η κυβέρνηση

Μαύρη πρόβλεψη έκανε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας στην κάμερα του «Live News» για τους νεκρούς από κορονοϊό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε είναι «προεξοφλημένο ότι θα φτάσουμε στους 20.000 θανάτους τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η αγωνία όλων είναι πως θα καταφέρουν να νοσηλευτούν ίσως και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι σε νοσοκομεία που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια τους ενώ στην κυβέρνηση ήδη πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να χαραχθεί νέα γραμμή άμυνας.

Στο τραπέζι των συσκέψεων φαίνεται πως πέφτουν νέα μέτρα ώστε να μπορέσουν τα νοσοκομεία να αποσυμφορηθούν για να μην έρθει η ώρα που τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ασθενών από κορονοϊό.

Ποια είναι τα μέτρα

Υποχρεωτική η μάσκα για όλους σε όλους τους χώρους

Να απαγορευτεί για τους ανεμβολίαστους η παραμονή και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης

Οι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε 3 rapid tests

Πρόταση υπάρχει και για είσοδο στις αστικές συγκοινωνίες, μετρό, λεοφωρεία με rapid test.

«Πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», είπε ο Νίκος Καπραβέλος στην κάμερα του «Live News».

Ενδεχόμενο να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία

Αυλή σχολείου

Στην συζήτηση έχει μπει και το ενδεχόμενο ενός πρόωρου κλεισίματος των σχολείων για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα μεγαλύτερα παιδιά που είναι εμβολιασμένα τα πάνε καλύτερα τα μικρά μεταδίδουν στα σπίτια τους λένε οι ειδικοί. Τα νέα μέτρα θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν την Τρίτη με την κυβέρνηση να επιμένει πως το γενικό lockdown δεν είναι επιλογή.

Τα νέα εμβόλια χρειάζονται 100 ημέρες

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως για το κακό σενάριο θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη πως τα νέα εμβόλια χρειάζονται 100 ημέρες. Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες 10 έως 15 ημέρες θα πει ο υπουργός Υγείας. «Αναμένουμε ότι τις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα έχουμε εικόνα τι γίνεται ακριβώς με αυτή την μετάλλαξη», είπε ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου