Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Οι 3 άξονες του τηλεοπτικού μηνύματος Μητσοτάκη – Το παρασκήνιο της απόφασης

Τον τρόπο με τον οποίο θα κυλήσει η περίοδος μέχρι και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα περιγράψει ο Πρωθυπουργός

Τον τρόπο με τον οποίο θα κυλήσει η περίοδος μέχρι και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα περιγράψει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα (18/11) στο τηλεοπτικό μήνυμα που θα απευθύνει στους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει καθιερώσει αυτό το μοντέλο με δεκάδες μηνύματα στον ελληνικό λαό κατά την διάρκεια της πανδημίας θα ξεδιπλώσει μέσα σε λίγα λεπτά το σχέδιο των επόμενων 50 ημερών όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Τα μέτωπα που είναι ανοικτά είναι πολλά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να έχει κορεστεί, με τον αριθμό των νεκρών να είναι δυσθεώρητος και δυσβάσταχτος σε καθημερινή πλέον βάση αλλά και με το στοίχημα των εμβολιασμών να αχνοφαίνεται πως κερδίζεται.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί για να αναχαιτιστεί το πανδημικό κύμα.

Κατ’ αρχήν, θα επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι ο μόνος δρόμος για να απαλλαγούμε σταδιακά από τον φονικό ιό αλλά και από τα μέτρα που πνίγουν τους πολίτες είναι ο εμβολιασμός. Πρωτίστως, των ανεμβολίαστων καθώς τίποτα δεν θα χαλαρώσει παρότι έρχεται η πιο εορταστική περίοδος του χρόνου και επίσης θα ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αρθεί ούτε ένα από τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν το τελευταίο διάστημα και αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από πολλές δραστηριότητες.

Κατά δεύτερον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για τις πολλές και διαφορετικές φωνές που ακούγονται από κυβερνητικά στελέχη όσον αφορά στα μέτρα, οι οποίες όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν και σύγχυση στους πολίτες. Αυτή η παρέμβαση που θα γίνει σήμερα αφορά όμως και τους επιστήμονες που επίσης με την πλειοδοσία πολλές φορές στις προβλέψεις τους καλλιεργούν φόβο και θολώνουν την εικόνα που υπάρχει. Έτσι, αποφασίστηκε να βγει και πάλι μπροστά και να εκπέμψει με καθαρό τρόπο το μήνυμα αλλά και το σχέδιό του.

Ο τρίτος άξονας του τηλεοπτικού μηνύματος του Πρωθυπουργού, θα αφορά όμως και τους εμβολιασμένους. Αυτούς που ενώ μπορούν ακόμα και σήμερα, καθυστερούν την τρίτη δόση και έτσι δημιουργούν ρωγμές στο τείχος ανοσίας που έχει χτιστεί. Μάλιστα, εν αναμονή και μιας κοινής ευρωπαϊκής απόφασης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προειδοποιήσει τους άνω των 65 ότι όποια προνόμια είχαν μέχρι τώρα ως πλήρως εμβολιασμένοι με τις δυο δόσεις θα τα χάσουν αν δεν προχωρήσουν και στην λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Όπως και να έχει, αυτό που ενδιαφέρει πολλές οικογένειες είναι πως θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα. Και μπορεί να μην ζήσουμε τους ίδιους περιορισμούς με πέρυσι, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι με τα ήδη ισχύοντα μέτρα όσοι αποφασίσουν να γιορτάσουν εκτός εστιών, τότε θα αναγκαστούν να το κάνουν χωριστά από κάποιους φίλους που θα είναι ανεμβολίαστοι ή και κάποιους στενούς συγγενείς.

Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου