Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Συγκλονίζει η Μαρία Πολύζου για τη σ3ξουαλική κακοποίηση και τη μάχη της με τον καρκίνο

«4 ημέρες πριν πεθάνει ο πατέρας μου ήμουν κοντά του και είπαμε μαζί το Πάτερ Ημών»

Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής της Μαρίας Πολύζου για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε από τον πατέρα της, αλλά και για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

«Πέρασαν πολλά χρόνια για να θυμάμαι αυτό που μου συνέβη και να μην πονάει η ψυχή μου και να μη σκοτεινιάζει το βλέμμα μου.

Κακοποιήθηκα στα 11 μου. Δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν για αυτό που σου έχει συμβεί. Ένα παιδί που περνάει κάτι τέτοιο, εσωτερικά παγώνει, είναι αόρατο, δεν γελάει, είναι σε σοκ» περιγράφει η Μαρία Πολύζου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εναντίον της παιδικής κακοποίησης.

Η αθλήτρια αναφέρθηκε και στο σωματείο «Ελίζα», το οποίο έχει θέσει ως στόχο την προστασία των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση. «Το σωματείο ΕΛΙΖΑ είναι μία οργάνωση που υποστηρίζω με την ψυχή μου. Οι άνθρωποι εκεί δίνουν τη ψυχή τους για να σώσουν έστω και ένα παιδί. Έχω περάσει αυτό που λέμε ότι σήμερα γιορτάζουμε. Ένα παιδί που έχει κακοποιηθεί το κουβαλάει εφ όρου ζωής. 1 στα 5 παιδιά στην Ελλάδα κακοποιείται. Οι έρευνες δείχνουν πως παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση καταλήγουν στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στην αυτοκτονία. Ένα παιδί νεαρό δεν μπορεί να διαχειριστεί με τίποτα αυτό που συμβαίνει. Νιώθει ντροπή και ενοχή, φοβάται τα πάντα, δεν εμπιστεύεται κανέναν και άρα δεν έχει λόγο να υπάρχει» αναφέρει.

«Πέρασε καιρός για να βρω τον εαυτό μου και να ονειρευτώ. Τα όνειρά μου να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες με κράτησαν ζωντανή. Τα χρόνια εκείνα έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας» συγκλονίζει η Μαρία Πολύζου.

Όπως λέει, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της ήταν εκείνος που τη βίαζε, «4 ημέρες πριν πεθάνει ήμουν κοντά του και είπαμε μαζί το Πάτερ Ημών». «Συνάντησα τον πατέρα μου και τον οδήγησα στην δική του απελευθέρωση» λέει.

Η Μαρία Πολύζου μίλησε για το βιβλίο της με τίτλο «Μην τα Παρατάς», το οποίο χαρακτήρισε ως ολοκλήρωση της πορείας της, έχοντας περάσει πολλούς μαραθώνιους και έστειλε το δικό της μήνυμα στα παιδιά που κακοποιούνται: «Θέλω να τους πω να μιλάνε και να μην φοβούνται, είμαστε όλοι εδώ».

Μαρία Πολύζου: «Θα νικήσω τον καρκίνο»

Η Μαρία Πολύζου αναφέρθηκε και στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο. «Η κόρη μου είναι ο άνθρωπός μου, ο δάσκαλός μου, είναι τα πάντα. Η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο να μου πει πως πήγε καλά στις Πανελλήνιες κι εγώ μετά από 40 λεπτά έμαθα ότι έχω καρκίνο. Μπήκα στο χειρουργείο, είχε προχωρήσει αρκετά ο καρκίνος. Θα κάνω θεραπείες για τα επόμενα 10 χρόνια, είναι ένας μακρύς μαραθώνιος. Αυτόν τον μαραθώνιο θα τον νικήσω. Συνέχισα να τρέχω, ακόμα και μετά τις χημειοθεραπείες. Δεν θα τον αφήσω να με νικήσει. Ο καρκίνος φοβάται το χαμόγελο» τονίζει η μαραθωνοδρόμος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου