Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή κατάσταση 38χρονη έγκυος που δεν είχε εμβολιαστεί

Μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα από τα Γιαννιτσά

Μία 38χρονη έγκυος που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών της Πέλλας. Η 38χρονη δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  thestival η κατάσταση της υγείας της εγκύου είναι σοβαρή και για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί η εισαγωγή της στη ΜΕΘ.

Αυτή είναι άλλη μία από τις περιπτώσεις γυναικών που περιμένουν παιδί, μετά το θάνατο της 38χρονης, που δεν έχουν εμβολιαστεί, κολλούν κορονοϊό και παλεύουν για τη ζωή τους. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν όσα είπε χθες (3.11) στο Newsbeast η Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο ΕΚΠΑ για το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης στις εγκύους για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό αλλά και τις επικίνδυνες συμπεριφορές γύρω από το ζήτημα.

«Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί γυναικολόγοι που λένε στις εγκύους “μην εμβολιάζεστε”. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και σε μερικά εμβολιαστικά κέντρα. Δέχομαι σχεδόν καθημερινά τηλεφωνήματα που μου αναφέρουν τέτοια περιστατικά […] Υπάρχουν δηλαδή έγκυες που στο εμβολιαστικό κέντρο αναφέρουν ότι ο γυναικολόγος τους τις έχει συμβουλέψει να εμβολιαστούν αλλά στο εμβολιαστικό κέντρο τις αποτρέπουν βάση των οδηγιών του εντύπου» λέει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου