Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: «Κάναμε πλάκα» υποστήριξαν οι ανήλικοι που αποπειράθηκαν να ληστέψουν πεζούς με ψεύτικο όπλο

Στους πέντε 15χρονους που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα

Να επιβάλλουν αναμορφωτικά μέτρα αποφάσισαν από κοινού εισαγγελέας και ανακριτής για τους πέντε 15χρονους που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη με ψεύτικο όπλο εναντίον πεζών για να τους ληστέψουν.

Όταν κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. ένας εκ των ανηλίκων έστρεψε το ίδιο όπλο κατά αστυνομικών που επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο.

Οι ανήλικοι, όλοι μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου και συνελήφθησαν κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ενώ τη Δευτέρα (29/11) κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ληστείας.

Στις απολογίες τους φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν να κάνουν «πλάκα» και ότι το όπλο ήταν «σαν αυτό που έχουμε στις Απόκριες». Αρνήθηκαν, δε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τράβηξαν βίντεο με τις επιθέσεις για να τις ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποφασίστηκε τελικά να αφεθούν ελεύθεροι και να επιβληθούν σε βάρος τους αναμορφωτικά μέτρα, κατά τα ισχύοντα στον Ποινικό Κώδικα σε περιπτώσεις ανήλικων δραστών. Όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα αφορούν: ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς τους και παρακολούθηση από επιμελητές ανηλίκων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου