Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Το μήνυμα της γιαγιάς Ελένης που είναι 100 ετών και έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου

Τι λέει σε όσους φοβούνται να το κάνουν - Δείτε το βίντεο

Είναι 100 ετών, ζει στη Μονεμβασιά και προχθές έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Και έχει ένα μήνυμα να στείλει σε όσους φοβούνται να εμβολιαστούν ενάντια στην Covid-19.

Η Eλένη Καλαπόθου θέλησε να κάνει την πρώτη της δόση όταν άνοιξε η πλατφόρμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Πήγε στο φαρμακείο μόνη της και ζήτησε από την φαρμακοποιό να τη βοηθήσει να κάνει τη διαδικασία για το εμβόλιο. Βιαζόταν γιατί θέλει να ζήσει, ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

«Ήθελα να πάω να εμβολιαστώ για να μην αρρωστήσω και φύγω μια ώρα αρχύτερα. Είπα και στα εγγόνια και στα παιδιά μου να πάνε και εκείνα να εμβολιαστούν», δήλωσε η γιαγιά Ελένη στην κάμερα της ΕΡΤ. «Δεν φοβήθηκα καθόλου», συνέχισε.

Η γιαγιά Ελένη ζει μόνη της και φροντίζει το σπίτι της, όπως είπε. Έχει νικήσει δύο φορές τον καρκίνο, ενώ κατάφερε να επιβιώσει κατά την μεγάλη πανδημία του 1918, την γνωστή ως Ισπανική γρίπη, όταν έχασε δυο μέλη της οικογένειας της.

Το μήνυμά της σε όσους λένε ότι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο είναι το εξής: «Να μη φοβούνται, να πάνε να το κάνουν για να μην χαθούν τσάμπα ζωές. Εγώ τα ανάγκασα και τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και τον εαυτό μου. Ό,τι σας λένε οι γιατροί να το κάνετε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου