Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Τραγικές καταστάσεις στα νοσοκομεία: Περιμένουν ώρες για ένα κρεβάτι σε κλινικές no covid

Στην αναμονή ασθενείς με εμφράγματα, χειρουργημένοι, υπερήλικες

Τραγικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την εφημερία του νοσοκομείου «Γεννηματάς», όπου φαίνονται δεκάδες ασθενείς να συνωστίζονται στους διαδρόμους του νοσοκομείου και μαζί με αυτούς και οι συνοδοί τους. 

Τις τριτοκοσμικές εικόνες εξασφάλισε το Mega. Οι ασθενείς περιμένουν ώρες για ένα κρεβάτι ή ακόμα και ένα ράντσο, ασθενείς που έχουν μάλιστα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως εξήγησε η παθολόγος του νοσοκομείου Γεωργία Φίλιππα, το συγκεκριμένο νοσοκομείο εφημερεύει τόσο για covid όσο και για για non covid περιστατικά και ασφυκτιά. «Χθες μπήκαμε στην εφημερία, έχοντας το ελάχιστο ποσοστό των 60 διαθέσιμων κρεβατιών. Μέχρι τις 21:00 είχαμε 90 εισαγωγές με αποτέλεσμα 30 άτομα να περιμένουν για ένα ράντσο στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Στην αναμονή υπήρχαν ασθενείς με εμφράγματα, χειρουργημένοι, υπερήλικες» είπε.

Όπως τονίζει το νοσοκομείο «Γεννηματάς», ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο που έχει όλες τις ειδικότητες, καλείται να σηκώσει το βάρος σχεδόν ολόκληρου του λεκανοπεδίου και πως η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τελείως με την έλευση της πανδημίας. Όσον αφορά στις διαθέσιμες κλίνες covid κρούει κώδωνα κινδύνου καθώς πλέον υπάρχουν μόνο 2 διαθέσιμα κρεβάτια.

Για το θέμα των ελέγχων η παθολόγος λέει πως «είναι δύσκολο να ελεγχθούν όλοι οι συνοδοί ειδικά σε περιπτώσεις που οι ασθενείς που συνοδεύουν είναι ετοιμοθάνατοι ή σε κρίσιμη κατάσταση».

Επισημαίνει πως πλέον το υγειονομικό προσωπικό, μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας, δεν έχει άλλες αντοχές τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές. «18 μήνες τώρα δεν έχει εισακουστεί κανένα αίτημα των υγειονομικών για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις του επικουρικού προσωπικού. Είναι η μόνη λύση για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου