Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Απαγωγή στο Ντράφι: Φίλη του επιχειρηματία άκουσε τους δράστες – Τα σημάδια «ερασιτεχνισμού» των δραστών

Τα «παζάρια» για τα λύτρα

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον επιχειρηματία που εξαφανίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες το βράδυ της Τριτης ενώ μόλις είχε φύγει από ταβέρνα.

Η εξαφάνισή του δηλώθηκε από έναν φίλο του και οι Αρχές κάνουν λόγο για πιθανή απαγωγή του. Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και καμένα αυτοκίνητα, τα οποία πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν από τους φερόμενους ως απαγωγείς του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας διατηρεί κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων και κατοικεί στο Πικέρμι.

Τα «παζάρια» για τα λύτρα και τα σημάδια ερασιτεχνισμού

Βάσει όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά οι απαγωγείς ζητούν το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον απαχθέντα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, προκειμένου το ποσό να πέσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για την αρπαγή είχαν κλαπεί εδώ και καιρό. Μάλιστα, ένα από αυτά φαίνεται πως είχε κλαπεί το 2020 από το Παλαιό Φάληρο.

Ωστόσο, το στοιχείο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι η αστυνομία εντοπίζει σημάδια ερασιτεχνισμού στον τρόπο δράσης των απαγωγέων. Οι δράστες φέρονται να έστειλαν στην οικογένειά του και μέσω εφαρμογής φωτογραφίες του απαχθέντα, ο οποίος είναι δεμένος πισθάγκωνα, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Τα ελληνικά που μιλούσαν οι απαγωγείς

Τη στιγμή που «χτύπησαν» οι απαγωγείς, ο 40χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό του πρόσωπο από το εξωτερικό.

Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00.02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν.

Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συνέβη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου