Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Δραματικό μήνυμα από Καπραβέλο: Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο – Τι είπε για τα σχολεία

«Μπροστά σε αυτό που έρχεται ποτέ να μην πεις ποτέ. Δεν αποκλείεται κανένα μέτρο»

Προειδοποίηση σε δραματικούς τόνους απηύθυνε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνωστισμός τις επόμενες ημέρες θα είναι πάρα πολύ προβληματικός

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για αντιφάσεις που προκαλούν σύγχυση όσον αφορά τα νέα μέτρα, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που βλέπουμε το κακό να έρχεται μπροστά μας… ο συνωστισμός τις επόμενες ημέρες θα είναι πάρα πολύ προβληματικός. Για μένα είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι δίνουμε αυτό το περιθώριο στον ιό να δράσει το κρίσιμο επόμενο διάστημα.

Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την έναρξη της πανδημίας. Τα μέτρα όφειλαν ήδη να είχαν εφαρμοστεί για να μην δώσουμε κανένα περιθώριο στον ιό να κάνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Νομίζω ότι αυτή η αντίφαση που δημιουργείται δεν είναι σωστή και πολύ καλά ο κόσμος προβληματίζεται. Κι εμείς δεν το είδαμε με καλό μάτι. Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά αυτό το χρονικό περιθώριο».

Σχολεία: «Ίσως χρειαστεί να παρατείνουμε τις διακοπές»

Σχετικά με τα σχολεία και το γεγονός ότι σχεδιάζεται να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, ο κ. Καπραβέλος τόνισε: «Μπροστά σε αυτό που έρχεται ποτέ να μην πεις ποτέ. Δεν αποκλείεται κανένα μέτρο. Αν δούμε ότι στο επόμενο διάστημα τα 10.000 κρούσματα που ήταν χθες γίνουν 15.000 και την άλλη μέρα γίνουν 20.000 και το σύστημα υγείας γονατίσει…

Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι αν όλοι δεν συμβάλουμε, δεν συμμορφωθούμε με τα υγειονομικά μέτρα, οι μέρες που ξημερώνουν θα είναι πάρα πολύ άσχημες με αποτέλεσμα ακόμα και τα σχολεία να είναι προβληματικά στο να ανοίξουν στην ώρα τους. Ίσως χρειαστεί να παρατείνουμε τις διακοπές, ακριβώς για να μην έχουμε αυτό το τσουνάμι και να μην πέσει πάνω στο προηγούμενο και δημιουργήσει καταστροφή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα μέτρο δεν είναι χωρίς κόστος. «Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κυριότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, που είναι οι εμβολιασμοί, δηλαδή η τρίτη δόση και αυτοί που αυτή τη στιγμή διστάζουν να πάνε να εμβολιαστούν… Αν δεν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, όλα αυτά τα μέτρα τα επώδυνα πάνω στην οικονομία, στην παιδεία, στην ψυχολογία μας θα είναι στο τραπέζι διότι η ανθρώπινη ζωή πάντα θα είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου