Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Δυτική Αττική: Πουλάνε τα σπίτια τους γιατί τα λεηλατούν κλέφτες – Τι λέει η Αστυνομία

«Δεν άφησαν τίποτα. Πόρτες, σίδερα, πήραν τα πάντα» λέει η κ. Κατερίνα

Απελπισμένοι είναι οι κάτοικοι στη Δυτική Αττική καθώς τα σπίτια τους διαρκώς λεηλατούνται από ληστές και η Αστυνομία, όπως υποστηρίζουν, είναι απούσα. 

Η κ. Κατερίνα περιγράφει τις καταστροφές που έχει υποστεί το σπίτι της, για το οποίο έχει πάρει δάνειο.

«Είχα ένα διώροφο σπίτι στα Άνω Λιόσια. Το λεηλάτησαν, το κατέστρεψαν, δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Κάθε φορά πήγαινα, απευθυνόμουν στο αστυνομικό τμήμα, έπαιρνα τηλέφωνο και δεν είχα ανταπόκριση. Έφτασα μέχρι τη ΓΑΔΑ να ζητήσω τον αρχηγό της αστυνομίας και περίμενα δύο ώρες. Κανένας δε με άκουσε» είπε στο Mega.

«Καταστράφηκα ολοσχερώς. Είχα πάρει δάνειο για αυτό το σπίτι που θα το ξοφλούσα με πολύ κόπο το 2025. Το γκρέμιζαν το σπίτι. Δεν άφησαν τίποτα. Πόρτες, σίδερα, πήραν τα πάντα. Μέχρι το ρολόι της ΔΕΗ. Δεν άφησαν τίποτα, μέχρι και τα καλώδια του ρεύματος πήραν. Δυτική Αττική μένω, αλλά στο Αιγάλεω. Και ακούγονται και εδώ πάρα πολλά. Έπαθα πρόβλημα με την καρδιά μου και νοσηλεύτηκα στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι τελικά το πούλησα τσάμπα και εξόφλησα το δάνειο για να ησυχάσω» περιέγραψε.

«Τη Δυτική Αττική την προστατεύει μόνο ο Θεός»

Ο ΓΓ αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και περιπολιες που υπάρχουν στα «χαρτιά».

«Το αστυνομικό τμήμα δεν μπορεί να κλείσει. Δεν θα γινόταν περιπολία κάπου που δεν υπάρχει προσωπικό. Αυτό καταγγείλαμε. Δε γνωρίζω ποιος αναφέρει ότι κάνουμε περιπολίες ενώ δεν κάνουμε. Έχουμε ενημερώσει τον αρχηγό για να γίνει έρευνα για αυτό το θέμα. Η Δυτική Αττική έχει αφεθεί στην τύχη της. Την προστατεύει ο Θεός. Τη δουλειά των 100 την κάνουν πενήντα. Πόσα να προλάβουν; Το βράδυ η περιοχή αυτή μπορεί να μην έχει ούτε ένα περιπολικό», είπε ο κ. Κρικέτος.

«Εχθές ενεργοποιήθηκε παλιά διαταγή για πιστή εφαρμογή των περιπολιών. Αν δεν υπάρχουν αστυνομικοί ποιος θα κινήσει τα περιπολικά; Οι αστυνομικοί έχουν αγανακτήσει. Δουλεύουν μέρα – νύχτα. Ψάχνουμε και άλλες καταγγελίες. Θα τις πάμε πακέτο στον κ. υπουργό. Υπάρχουν καταγγελίες για άλλα πράγματα, και το ψάχνουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου