Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Γιώργος Τράγκας: Αύριο το τελευταίο αντίο – «Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο» λέει ο γιατρός του

Ζούπας: Ο Γιώργος όσο εντυπωσιακός ήταν, τόσο στο θέμα της υγείας ήταν ένα φοβισμένο παιδί

ΟΓιώργος Τράγκας δεν πείστηκε ποτέ ότι το εμβόλιο δεν θα του δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα με τον διαβήτη από τον οποίο έπασχε εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να του κόψει το νήμα της ζωής στα 72 του.

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο συγγενείς και φίλοι του στις 13:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς.

«Ο Γιώργος όσο εντυπωσιακός ήταν, τόσο στο θέμα της υγείας ήταν ένα φοβισμένο παιδί. Ήταν μεταξύ του “ναι” και του “όχι” για το εμβόλιο. Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω και να τον βάλω στο κλίμα της προστασίας. Έλεγε ότι είναι απορυθμισμένος και αν έκανε το εμβόλιο μπορεί να χειροτέρευε το ζάχαρο. Αλλά αν περάσεις κορονοϊό, η φλεγμονή επηρεάζει το ζάχαρο, ισχύει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έλεγε ο Γιώργος Τράγκας. Νόμιζε ότι θα περνούσε τον κορονοϊό πολύ εύκολα. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο. H επιδείνωση της κατάστασής του ήταν κατακλυσμιαία», τόνισε στο Mega ο διαβητολόγος – γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας.

«Δεν πίστευε κανείς το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η κατάστασή του. Και αυτό οφείλεται στο σακχαρώδη διαβήτη σαν υποκείμενο νόσημα. Ο διαβήτης στην εποχή μας δεν είναι αρρώστια, είναι τρόπος ζωής. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του, και κάποιος μπορεί να κουραστεί, να το ξεχάσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου