Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια

Τελευταίο αντίο στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι

Δημοσία δαπάνη τελείται σήμερα στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι η εξόδιος ακολουθία του Κάρολου Παπούλια. 

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (26/12), σε ηλικία 92 ετών.

Η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στα Ιωάννινα, εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων.

Στεφάνια από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο

Ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρετά με στεφάνια τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων διακρίναμε τα στεφάνια του κυρίου Δημήτρη Κοπελούζου και των κ.κ. Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας για 10 χρόνια

Ο Κάρολος Παπούλιας, στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων. Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος Πρόεδρος που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου