Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ιάσονας Μανδηλάς: «Όταν παντρεύεται ένα στρέιτ ζευγάρι το βροντοφωνάζει, θέλουμε και εμείς»

"Είτε είμαστε μικρό είτε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, οι ομοφυλόφιλοι υπάρχουμε και θα έπρεπε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα" τόνισε ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Στους δημοσιογράφους μίλησε ο Ιάσονας Μανδηλάς με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα παράστασης στην οποία και έδωσε το παρών. 

Ο νεαρός καλλιτέχνης μίλησε για την απόφαση του να μιλήσει δημοσίως για τον σeξουαλικό του προσανατολισμό καθώς και για το μπούλινγκ που δεχόταν για πολλά χρόνια.

Ειδικότερα, ο Ιάσονας Μανδηλάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω δουλέψει με τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Φώτη Σεργουλόπουλο και ήταν αυτοί που με παρακίνησαν για να κάνω όλες αυτές τις δηλώσεις τις προηγούμενες μέρες. Δεχόμουν μπούλινγκ στο σχολείο όλα τα χρόνια και μέχρι μεγάλη ηλικία. Ακόμα και στην τρίτη λυκείου μού έγραφαν υβριστικά σχόλια στα τετράδια και στο θρανίο. Ξέρω πόσο δύσκολα περνάει ένα παιδί και ελπίζω να έδωσα λίγο θάρρος για να ζούμε και σε μια κοινωνία λίγο πιο ελεύθερη».

«Είτε είμαστε μικρό είτε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, οι ομοφυλόφιλοι υπάρχουμε και θα έπρεπε να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Διάβασα διάφορα σχόλια τα οποία δεν με επηρέασαν αλλά με προβλημάτισαν. Του τύπου, «και εμείς οι στρέιτ να βγαίνουμε και να το φωνάζουμε;» ή γιατί να το λέμε».

Σκεφτόμουν όμως ότι, όταν παντρεύεται ένα στρέιτ ζευγάρι, βγαίνει στους δρόμους, πατει κόρνες, κάνουν πορεία με τα αυτοκίνητα τους και πετάνε βεγγαλικά έξω από την εκκλησία. Οπότε το βροντοφωνάζετε! Έχει την επιλογή, το δικαίωμα και καλά κάνετε και χαίρομαι αλλά θέλω και γω να χαρώ με τον ίδιο τρόπο. Το βροντοφωνάζετε και θέλουμε και εμείς να το βροντοφωνάζουμε. ίσοι μέσα σε αυτή την κοινωνία. Υπάρχουμε και δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε στην σκιά και να μιλάμε για αυτά τα θέματα λίγο πιο σιγά για να μην ενοχλήσουμε τους παραδίπλα».

Το σχετικό απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» του OPEN.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου