Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ηλίας Βαλάσης: «Την κακοποιούσε λεκτικά, του πέταξα το κράνος πάνω του»

«Την εποχή μου ήμουν μικρός η κοινωνία θεωρούσε την παιδική κακοποίηση μια πραγματικότητα, όχι κάτι ξεχωριστό», λέει ο Ηλίας Βαλάσης.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε συνέντευξη ο Ηλίας Βαλάσης. 

Ο ηθοποιός μίλησε για το ρόλο που υποδύεται στην παράσταση «Αξύριστα πηγούνια», για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τη ζωή με την οικογένειά του, το Survivor, αλλά και την κακοποίηση στο χώρο του θεάματος.

«Η παράσταση “Αξύριστα πηγούνια” μιλάει για τη γυναικεία κακοποίηση. Μιλάει για το τώρα. Έχω ζήσει από μικρός στη λάσπη της ζωής και έχω υπάρξει με τέτοιους χαρακτήρες. Έτσι έχω βιωματικά πολύ “ζεστό” αυτό το χαρακτήρα που υποδύομαι μέσα μου. Στα 12 μου δούλευα σε μπουζούκια. Αναγκαστικά περνάνε τα πάντα από μπροστά σου. Το θέμα είναι τι επιλογή θα κάνεις και πόσο τυχερός είσαι», είπε αρχικά ο Ηλίας Βαλάσης.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Βαλάσης είπε: «Την εποχή μου ήμουν μικρός η κοινωνία θεωρούσε την παιδική κακοποίηση μια πραγματικότητα, όχι κάτι ξεχωριστό. Είμαστε ακόμα και σήμερα μια αμόρφωτη κοινωνία. Επειδή δεν έχουμε αληθινές αρχές, την αμορφωσιά αυτή τη βγάζουμε στα παιδιά μας.

Από μικρός έφυγα από το σπίτι και ξεκίνησα μια τέλεια ζωή, αφού ήμουν μόνο εγώ και ο εαυτός μου. Ήμουν σίγουρος ότι όταν θα έκανα τη δική μου οικογένεια θα ήμουν “βράχος”. Γνώρισα έναν συγκλονιστικό άνθρωπο και είπα ότι τώρα ξεκινάει μια καινούργια ζωή. Είμαι χαζομπαμπάς. Κάνω όλες τις δουλειές στο σπίτι, τα πάντα».

Για το Survivor, ο Ηλίας Βαλάσης απάντησε: «Δεν πήρα πολλά χρήματα από το Survivor. Θεωρώ λάθος να μην έχεις ενημερώσει και να αποχωρείς από έναν θίασο για να πας στο παιχνίδι. Εκτός από εσένα είναι και άλλοι άνθρωποι που ζημιώνονται οικονομικά».

Αναφερόμενος, τέλος, στις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάματος, ο Ηλίας Βαλάσης είπε: «Κάποια στιγμή έχω πετάξει το κράνος μου σε κάποιον, επειδή κακοποιούσε λεκτικά μια κοπέλα. Δε με ενδιέφερε αν αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να με βλάψει επαγγελματικά».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου