Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός – «Καμπανάκι» Καπραβέλου: Ο επόμενος ασθενής θα διασωληνωθεί στο parking του νοσοκομείου

Μόνη λύση η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα νοσοκομεία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και ειδικότερα της υπερμετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον, κρούει ο Διευθυντής στη Β’ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο επόμενος ασθενής στο Παπανικολάου θα διασωληνωθεί στο διάδρομο και ο επόμενος στο parking του νοσοκομείου».

Η κατάσταση στο σύστημα υγείας δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας την ανάγκη για περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι η λύση είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. «H υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μας σώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η επέκταση θα μπορούσε να γίνει και ηλικιακά αλλά και σε κατηγορίες.

«Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε και εξήγησε ότι άλλες χώρες δεν ανησυχούν γιατί έχουν δημιουργήσει αυτό το μαξιλάρι, ειδικά της τρίτης δόσης.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, αυτό που νοιάζει είναι πώς θα μεταφραστεί αυτό το τσουνάμι κρουσμάτων σε νοσηρότητα. 

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, δήλωσε ότι είναι «παροδικά που συγκαλύπτουν αυτή τη στιγμή θα υπάρξει μια ανακοπή στην πανδημία αλλά θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη».

«Πρέπει να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθεί ο εμβολιασμός» κατέληξε ο Νίκος Καπραβέλος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου