Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός – Παγώνη: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων Ιανουάριο και Φεβρουάριο – Θα δούμε και πενταψήφιο αριθμό

«Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά» εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ - Τα ύποπτα συμπτώματα της Όμικρον

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα σε συνδυασμό με την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε το πρωί της Δευτέρας (27/12) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, εκτιμώντας ότι «βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι σταδιακά θα αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς, όπως εξήγησε, ο κόσμος θα επιστρέψει από διακοπές και τα συμβάντα θα φανούν αυτό το δεκαπενθήμερο. 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δυο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι μπορεί να δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αλλά σταδιακά.

«Το 15.000 το θεωρώ υπερβολικό», πρόσθεσε.

Κορονοϊός – Παγώνη: «Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά»

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι τα στοιχεία είναι από την Ευρώπη και την Αφρική και ότι οι ασθενείς που καλούνται να διαχειριστούν στα νοσοκομεία είναι περιστατικά του στελέχους Delta.

«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», υπογράμμισε η κ. Παγώνη.

Σχετικά με τα σενάρια για την εστίαση, σχολίασε ότι μπορεί να παραμείνουν οι καθιστοί οι θαμώνες και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις, από το να κλείσει ένα μαγαζί.

«Ας ανοίγουν και πιο νωρίς. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο», είπε.

Τέλος, η κ. Παγώνη εκτίμησε ακόμη ότι τον Μάϊο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου