Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται έξαρση της Όμικρον στην Ελλάδα

 

Κορονοϊός – Παγώνη: Με τεστ και το πολύ 10 άτομα στα ρεβεγιόν

Ημετάλλαξη Όμικρον έχει σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα όπως και σε όλη την Ευρώπη με την κ. Ματίνα Παγώνη, ωστόσο, να εκφράζει την άποψη ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας αλλά εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν και προσοχή κατά τις ημέρες των γιορτών.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», είπε ότι θα ένα γενικό lockdown «θα είναι το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης να κάνει αυτή τη στιγμή» ιδίως με τον αριθμό των πολιτών που έχει εμβολιαστεί και έχει κάνει την τρίτη δόση.

Με τεστ και έως 10 άτομα στο ρεβεγιόν

Συνέστησε στα γιορτινά τραπέζια να βρίσκονται 8 το πολύ 10 άτομα τα οποία θα έχουν υποβληθεί πρώτα σε τεστ κορονοϊού, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

«Αν πραγματικά θέλουμε όλοι να είμαστε ασφαλείς και συγχρόνως και να διασκεδάσουμε, νομίζω ότι ένα τεστάκι δεν είναι τόσο δύσκολο», σημείωσε.

Πότε αναμένεται έξαρση της Όμικρον στην Ελλάδα

Σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον, η κ. Παγώνη είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Delta αλλά με πολύ πιο απλά συμπτώματα.

Όπως είπε αναμένεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων και των δεικτών μετά τις 25 Δεκεμβρίου ωστόσο έως τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Η κ. Παγώνη στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό λέγοντας ότι σώζει ζωές και κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν.

«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η τρίτη δόση σώζει ζωές. Αυτό δείχνουν οι μέχρι τώρα μελέτες», «να μην την αμελούν αυτοί που πρέπει να την κάνουν, «είναι πολύ σημαντικό για να περάσουμε καλές ημέρες», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Απειλητική επιστολή στο σπίτι της από αρνητές

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, η κ. Παγώνη αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλητική επιστολή στο σπίτι της από αρνητές χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα για το περιεχόμενό της.

«Δεν κάθεσαι να ασχοληθείς. Όσο περισσότερο ασχολείσαι τόσο δημιουργείται ντόρος» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προσθέτοντας ότι συνεχίζει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Δειτε το βιντεο εδω

Οι αρνητές, πρόσθεσε, είναι δύο ειδών, εκείνοι που το συζητάνε και εκείνοι που απειλούνε. Με τους πρώτους μπορεί να γίνει μια συζήτηση σε αντίθεση με τους δεύτερους, τόνισε η ίδια.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου