Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Πρέσινγκ για να αυξηθεί ο εμβολιασμός ενόψει Χριστουγέννων – Μυστήριο παραμένει η Όμικρον

Όχι σε νέα μέτρα λέει η κυβέρνηση – Σύμμαχος η εκκλησία

Με την εκκλησία στο πλευρό της η κυβέρνηση επιμένει να μην θέλει να ακούσει για νέα μέτρα και καθημερινά καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί με κάθε τρόπο, σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε αμέσως μετά έδειξαν ότι εκκλησία και πολιτεία συνεχίζουν να δίνουν μάχη δίπλα – δίπλα κατά της πανδημίας παρά τις όποιες παραφωνίες υπάρχουν από ιεράρχες και ιερείς.

Η πίεση προς τα εμβολιαστικά κέντρα αυξάνεται συνεχώς και ήδη από χθες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών έχασαν κάθε προνόμιο, αφού βρέθηκαν από εμβολιασμένοι να λογίζονται ανεμβολίαστοι καθώς παρότι είχαν συμπληρώσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση δεν έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την αναμνηστική.

Όσον αφορά τους άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώνει επτάμηνο από την δεύτερη δόση και από χθες δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους έχουν ήδη εμβολιαστεί 1.075.000, ποσοστό 87% της συγκεκριμένης ομάδας. Επίσης, έχουν ανοίξει 74.000 διαθέσιμα ραντεβού και άλλες 37.000 Johnson & Johnson, έως την Κυριακή και έχει δοθεί προτεραιότητα στις πρώτες δόσεις και στους πολίτες άνω των 60 ετών που κλείνουν το επτάμηνο. Εντυπωσιακό είναι ότι όλες οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση, αυξάνει 25 φορές τον τίτλο των αντισωμάτων και μειώνει τη θνητότητα κατά 90%.

Απαντήσεις σε όλες τις απορίες για τους εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών

Όσο για τους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν μέσω διαδικτύου σε όλα τα ερωτήματα των γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται στις 17:00 από το υπουργείο Παιδείας.

Από τα αξιοσημείωτα πάντως που ακούστηκαν από τα χείλη των ειδικών για τα παιδιά 5-11 ετών είναι ότι το ένα τρίτο του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων περιέχεται στο εμβόλιο των παιδιών, το οποίο θα γίνεται σε 2 δόσεις, με ενδιάμεσο κενό 21 ημερών ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη δόση.

Στην περίπτωση που ένα παιδί έχει νοσήσει, η δόση χορηγείται μετά από τρεις μήνες. Επίσης, ότι ο εμβολιασμός covid δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθεί εμπόδιο για τον τακτικό εμβολιασμό, τον οποίο πρέπει να κάνουν οι γονείς τα παιδιά τους.

Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες ενέργειες, είπε ότι ήδη έχουν γίνει πάνω από 5 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε παιδιά και οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και συνήθεις, όπως συμβαίνει και με άλλα εμβόλια, δηλαδή ελάχιστο πυρετό ή τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Είναι πολύ λίγα ακόμα αυτά που ξέρουμε για την Όμικρον

Για τη νέα μετάλλαξη που μπήκε στην ζωή μας, την Όμικρον, υπάρχουν και καλά και κακά νέα αλλά και λίγα στοιχεία για να μπορούν οι επιστήμονες να μιλήσουν με ασφάλεια.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού θα οδηγήσει σε αυξημένες νοσηλείες, μολύνσεις και θανάτους, αλλά τα νέα από τη Νότια Αφρική, δείχνουν – προς το παρόν τουλάχιστον – ότι η νόσηση από την συγκεκριμένη παραλλαγή είναι ηπιότερη από την Δέλτα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η θνητότητα είναι στο 6,6%, ενώ με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού άγγιζε το 16%. Ωστόσο, το δείγμα είναι ακόμα μικρό.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου