Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Μάνος Βακούσης: «Έβαφα και φρόντιζα νεκρούς, έφυγα όταν μου έφεραν μια γειτόνισσα, τη Ματίνα»

«Όταν έφυγε η μάνα μου, μου άρεσε να πηγαίνω να χαζεύω τα οστά της στο κοιμητήριο», είπε ο Μάνος Βακούσης.

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε συνέντευξη ο Μάνος Βακούσης. 

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την περίοδο που δούλευε σε γραφείο τελετών, όπου έβαφε νεκρούς.

«Σε ρόλους έκανα ανθρώπους που κατείχαν εξουσία κι όποιος δεν έχει μέτρο, έρχεται ο βιασμός. Πρώτα στον εαυτό του και μετά στους άλλους. Είχα την εμπειρία να παίξω τέτοιους ρόλους. Όταν ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρει το θέλω του, το οποίο πρέπει να είναι γειωμένο, κι έχει μαζί και την εξουσία, έρχεται η καταστροφή. Όποιος αποκτάει εξουσία, είτε κοινωνική είτε τη φέρει από την οικογένειά του, είτε από τον εαυτό του, και δεν μπαίνει μέτρο, γινόμαστε άμετροι και βιαστές.

Για να μη γίνουμε δήμιοι, το αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αναλάβω εγώ για σένα, που σε ξέρω και συνεργάζομαι μαζί σου, αν διαπράξεις ένα βιασμό… Θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Οι άνθρωποι που το είπαν μετά από 10 χρόνια, που δικαιωματικά καθυστέρησαν, επειδή δεν μπορούσαν να το πουν, έδωσαν την ευκαιρία στον βιαστή να συνεχίσει τη ζωή του βιαστή», είπε αρχικά ο Μάνος Βακούσης.

Ο Μάνος Βακούσης πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είναι πρόχειρη μία δουλειά αν είναι με τον Μουστάκα, τον Ψάλτη, την Καλουτά, επειδή είναι βιντεοκασέτα; Πολύ μικρότερος εργαζόμουν στο νεκροτομείο, χρειαζόμουν τα χρήματα για να πάρω αυτά που θέλω. Εγώ έβαφα και φρόντιζα τον νεκρό στο νεκροτομείο.

Δεν με ανατρίχιαζε, μου χάρισε μεγάλες εμπειρίες. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να φοβάται το πτώμα, τι θα κάνει, θα μετακινηθεί; Μακάρι να ζωντάνευε! Μακάρι η Ματίνα να ζωντάνευε, που ήταν και ο λόγος που έφυγα. Ήταν μια γειτόνισσά μου που την έφεραν από τροχαίο».

«Όταν έφυγε η μάνα μου, μου άρεσε να πηγαίνω να χαζεύω τα οστά της στο κοιμητήριο. Τώρα που έχω κι εγώ μία ηλικία, να πω ότι θα ήθελα να καώ», είπε κλείνοντας ο Μάνος Βακούσης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου