Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Οικονόμου: Ανοικτό το καθολικό τέστινγκ μέσα στις γιορτές – Θα πληρώνουν το rapid test οι πολίτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown

Ανοικτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί υποχρεωτικά μέσα στις μέρες των εορτών η διενέργεια rapid test και από τους εμβολιασμένους άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μάλιστα είπε ότι το rapid test θα επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Πιο αναλυτικά, για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων.

Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

Ειδικά για τα rapid test στις γιορτές είπε χαρακτηριστικά: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων». Όταν ρωτήθηκε ποιος θα πληρώνει το rapid test τόνισε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης». Όταν επισημάνθηκε ότι αυτό μπορεί να είναι άδικο είπε ότι «η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Σημιεώνεται ότι αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας. Πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης,ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική. Δεν σχετίζονται όλα τα κρούσματα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Γεωργία Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου