Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Παναγιωτόπουλος: Θέατρα, σινεμά και κέντρα διασκέδασης να λειτουργούν με πληρότητα στο 60%

«Ό,τι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει τώρα»

Λίγες μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί περαιτέρω ανησυχία κυρίως λόγω των ρεβεγιόν. 

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος πρότεινε την άμεση λήψη μέτρων στη χώρα μας για να αναχαιτιστεί μια επερχόμενη εκθετική άυξηση κρουσμάτων.

«Δεν νοείται να υπάρχουν χώροι με 100% πληρότητα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής, εκφράζοντας την ανάγκη οι εσωτερικοί χώροι όπως τα θέατρα, τα σινεμά και τα κέντρα διασκέδασης να λειτουργούν με πληρότητα στο 60%.

«Ό,τι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει τώρα»

Εξήγησε ο ίδιος ότι από ένα σημείο και μετά η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων δεν θα μπορεί να ελεγχθεί και για αυτόν τον λόγο καθίσταται αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα. «Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Ό,τι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει τώρα, δεν πρέπει να περιμένουμε για να πάρουμε μέτρα. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις, αν όμως έχουμε ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες» είπε.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον τόνισε πως «ακόμα κι αν ισχύει ότι τα σοβαρά περιστατικά θα είναι μικρότερα σε ποσοστό λόγω της ήπιας, κατα κύριο λόγο, νόσησης που φαίνεται να προκαλεί», εξήγησε ότι αν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων τότε «μπορεί να δούμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό βαριά νοσούντων σε απόλυτο αριθμό».

Πανδώρα Κουλάδη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου