Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σήμερα στον εισαγγελέα ο παρουσιαστής – Τι προβλέπει ο νόμος

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθεί από ώρα σε ώρα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμή καθώς ο εισαγγελέας θα αποφανθεί κατά πόσο θα του γίνει δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχετικά με όσα θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

«Όλα εξαρτώνται από το πώς θα χαρακτηρίσει τις πράξει που αποδίδονται στο συγκεκριμένο άνθρωπο ο εισαγγελέας. Αν ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή, και ο κατηγορούμενος θα μπορεί να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί 5 ημέρες.

Αν του ασκήσει δίωξη για πλημμέλημα, θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, εκεί μπορεί να πάρει αναβολή τριών ημέρων για να απολογηθεί, και το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει να κρατηθεί μέχρι την ημέρα που θα εμφανιστεί στο ακροατήριο», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν είναι αληθινά τα περιστατικά έτσι όπως διαμορφώνονται, το αδίκημα που αντιμετωπίζει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στην παρούσα φάση είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Δηλαδή, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι οι προσωπικές στιγμές με μία γυναίκα, αυτός τα δημοσιοποίησε στο κοινό, χωρίς την άδειά της. Για εμένα αυτό είναι ένα φοβερό αδίκημα γιατί έτσι βιάζεται ο ψυχικός κόσμος μιας γυναίκας. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών», συνέχισε ο ίδιος.

«Για να έχουμε προφυλάκιση θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Όλα εντάσσονται στο ποια θα είναι η ποινική δίωξη που θα ασκηθεί. Όταν για κάποιον υπάρχει η φήμη ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, καλό είναι να προσέρχεται μόνος του στην αστυνομία γιατί έτσι δείχνει ότι δεν είναι και ύποπτος φυγής», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου