Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Τα υλικά που δεν πρέπει να προσθέσετε ποτέ στο smoothie σας

Ποια να προτιμήσετε για να το κάνετε ακόμη πιο υγιεινό

Τα smoothies είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά στην καθημερινή σας διατροφή. 

Ωστόσο, η χρήση λανθασμένων συστατικών θα μπορούσε να υπονομεύσει, τελικά, τα οφέλη για την υγεία του smoothie σας.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγετε όταν φτιάχνετε ένα smoothie -όπως, άλλωστε, κάνει και η Τζένιφερ Άνιστον.

Ένα από τα συστατικά που πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε είναι το γλυκαντικό. Τα περισσότερα smoothies παίρνουν τη γλυκύτητα τους από τα φρούτα, επομένως δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη να προσθέσετε ραφιναρισμένη ζάχαρη στο μείγμα. Ταυτόχρονα, δεν θέλετε να το παρακάνετε με τα φρούτα. «Προσθέστε μόνο ένα φλιτζάνι, γιατί όσο περισσότερα φρούτα προσθέτετε, τόσο περισσότερη ζάχαρη και θερμίδες προσθέτετε», εξήγησε η Angela Ginn-Meadow, διαιτολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, στο Prevention.


Επίσης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αρωματικά γιαούρτια στο smoothie σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το αρωματισμένο γιαούρτι τείνει να έχει πολύ περισσότερη ζάχαρη από το απλό γιαούρτι. Για παράδειγμα, ένα μόνο φλιτζάνι αρωματισμένου γιαουρτιού περιέχει περίπου 26 γραμμάρια ζάχαρης, ενώ ένα φλιτζάνι απλό γιαούρτι περιέχει μόνο μεταξύ 6 και 9 γραμμάρια ζάχαρης. Σύμφωνα με την American Heart Association, η συνιστώμενη μέγιστη πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης ημερησίως είναι 25 γραμμάρια για τις γυναίκες και 37,5 γραμμάρια για τους άνδρες, αναφέρει το healthdigest.com.


Πώς να φτιάξετε ένα πιο υγιεινό smoothie

Ωστόσο, εάν θέλετε να φτιάξετε ένα πιο υγιεινό smoothie, θα χρειαστεί να προσθέσετε μερικά ακόμη συστατικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ώστε να ενισχύσετε τα συστατικά που θα βοηθήσουν την υγεία σας από το μείγμα.

Εκτός από τα φρούτα και το απλό γιαούρτι, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε το smoothie σας πιο υγιεινό χρησιμοποιώντας περισσότερα φυτικά λίπη. Για παράδειγμα, το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με λίπος και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη για την καρδιά που μπορεί να δώσει στο smoothie σας κρεμώδη υφή. Γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες.


Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε περισσότερους υγιεινούς σπόρους στο smoothie σας. Οι σπόροι chia και οι σπόροι λιναριού αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς. Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να σας κρατήσουν χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας και το σησαμέλαιο μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της υγείας της καρδιάς, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας και να σας κρατήσουν χορτάτες. Τέλος, μπορούν να βοηθήσουν να δώσετε στο smoothie σας πιο μεταξένια αίσθηση και υφή.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου