Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τράγκα

Γιάννης Παπαγιάννης και Κώστας Χαρδαβέλλας τον αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος πέθανε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου μετά από άνιση μάχη με τον κορονοϊό. 

Η κηδεία γίνεται στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς, η οποία έχει γεμίσει με στεφάνια.

Στην εκκλησία έφτασε πριν από λίγο η γυναίκα του Μαρία Καρρά, που είχε κολλήσει και εκείνη κορονοϊό, αλλά το πέρασε με ελαφρά συμπτώματα.


Τελευταία επιθυμία του δημοσιογράφου ήταν, σύμφωνα με την ανάρτηση της οικογένειάς του στο Facebook, αντί για στέφανα να γίνουν δωρεές στην «”Κιβωτό του Κόσμου” (σ.σ. εκπρόσωπος της Κιβωτού θα βρίσκεται έξω από την Εκκλησία) ή στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ (Καταφύγιο Ζώων Σχιστού.) Η κατάθεση των χρημάτων για το Καταφύγιο Ζώων γίνεται σε λογαριασμό της EUROBANK GR 170 260 258 0000 740 201 2283 84 (θα βρίσκεται εκεί και εκπρόσωπος)».

Ο Γιώργος Τράγκας αν και νοσούσε εδώ και πολλά χρόνια από διαβήτη δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Όσο και αν προσπαθούσε ο γιατρός του Χρήστος Ζούπας να τον πείσει, δεν το είχε καταφέρει.


«Ο Γιώργος όσο εντυπωσιακός ήταν, τόσο στο θέμα της υγείας ήταν ένα φοβισμένο παιδί. Ήταν μεταξύ του “ναι” και του “όχι” για το εμβόλιο. Ένα μήνα προσπαθούσα να τον πείσω και να τον βάλω στο κλίμα της προστασίας. Έλεγε ότι είναι απορυθμισμένος και αν έκανε το εμβόλιο μπορεί να χειροτέρευε το ζάχαρο. Αλλά αν περάσεις κορονοϊό, η φλεγμονή επηρεάζει το ζάχαρο, ισχύει δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που έλεγε ο Γιώργος Τράγκας. Νόμιζε ότι θα περνούσε τον κορονοϊό πολύ εύκολα. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο. H επιδείνωση της κατάστασής του ήταν κατακλυσμιαία» είπε χθες (15.12) στο Mega.

Και συνέχισε: «Δεν πίστευε κανείς το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η κατάστασή του. Και αυτό οφείλεται στο σακχαρώδη διαβήτη σαν υποκείμενο νόσημα. Ο διαβήτης στην εποχή μας δεν είναι αρρώστια, είναι τρόπος ζωής. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του, και κάποιος μπορεί να κουραστεί, να το ξεχάσει».

Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, η οικογένεια Χρήστου Κοπελούζου, η Αναστασία Βαρδινογιάννη, η ΕΣΗΕΑ, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Τσιγγάνων κ.ά.
Δύο φίλοι του τον αποχαιρετούν

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης είχε συνεργαστεί για χρόνια με τον Γιώργο Τράγκα στον Real fm, στο νέο Έψιλον και σε άλλα Μέσα. «Μεγάλος δάσκαλος, ο καλύτερος ραδιοφωνικός παραγωγός κατά τη γνώμη μου που υπήρχε στα ΜΜΕ. Το έργο που άφησε είναι σημαντικό και εμείς οι νεότεροι δημοσιογράφοι να το ακολουθούμε πιστά. Ένας μεγάλος Έλληνας πατριώτης δημοσιογράφος έφυγε από κοντά μας» είπε.

Στο τελευταίο αντίο βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας. «Με το Γιώργο Τράγκα ξεκινήσαμε μαζί τη δημοσιογραφία πριν από περίπου 50 χρόνια. Είμαστε φίλοι και ανταγωνιστές. Δεν ξέρει ίσως κανείς ότι πίσω από το σκληρό πρόσωπο, το προκλητικό μερικές φορές, το καταγγελτικό, κρυβόταν μια πολύ τρυφερή ψυχή, ψυχή παιδιού. Τον είχα δει να κλαίει σε ρεπορτάζ, να το παρατάει για να βοηθήσει ανθρώπους, διαφωνούσαμε σε πολλά, αλλά υπήρχε μια αγάπη γιατί εκείνη η γενιά δημοσιογράφων είχε αυτή τη μοναδικότητα, ότι ήμασταν αδέρφια. Έφυγε νωρίς, άδικα για μένα, είχε πολλά για μένα να δώσει, καλό παράδεισο» είπε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου