Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Δύσκολο να μας κοινοποιηθούν σήμερα οι τοξικολογικές εξετάσεις»

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη

Τι λέει στο Newsbeast ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπήκα, Αθανάσιος Ζιώγας

Σε ατελείωτο ψυχολογικό γαϊτανάκι εξελίσσεται όπως λέει ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας, το θέμα του αποτελέσματος των τοξικολογικών της εξετάσεων που υποτίθεται ότι βγαίνουν από μέρα σε μέρα.

Την ίδια στιγμή το κοινό παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον την υπόθεση που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Θεσσαλονίκη αλλά και όλη την Ελλάδα, προκαλώντας στους πολίτες το αίσθημα της συγκίνησης και της αλληλεγγύης στην 24χρονη που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει επώνυμα τον βιασμό της κατονομάζοντας αυτούς που ή ίδια υποδεικνύει ως θύτες.

Σήμερα νωρίτερα κυκλοφόρησε η είδηση πως τα αποτελέσματα, που θα κρίνουν την περαιτέρω εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, αναμένεται να παραδοθούν έως αργά το απόγευμα στην 5η τακτική ανακρίτρια, μέσα σε σφραγισμένο φάκελο. Εντός του ίδιου φακέλου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα βρίσκεται και η έκθεση με το πόρισμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκου Ράικου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας για την υπόθεση.


Αξιολογώντας τις αναλύσεις των δειγμάτων ούρων της 24ωρης -τόσο αυτές που διενεργήθηκαν στο εργαστήριο του ΑΠΘ όσο κι εκείνες που εστάλησαν στην Ελβετία– ο καθηγητής στην έκθεσή του θα δώσει απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ζητήματα: αφενός για τυχόν ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών (είτε κλασικές, είτε συνθετικές και παραισθησιογόνα) και αφετέρου για τους δείκτες αλκοόλης.

«Δύσκολο να πάρουμε σήμερα τις τοξικολογικές»

Όπως πάντως σημειώνει ο κος Ζιώγας στο Newsbeast: «Δεν το βλέπω να έχουμε ή τέλος πάντων να μας κοινοποιηθούν ούτε σήμερα οι τοξικολογικές. Η υπηρεσία είναι κλειστή το απόγευμα. Είμαστε Παρασκευή μεσημέρι και δεν έχουν βγει. Κοντεύουμε να τρελαθούμε. Έχω δώσει την άποψη μου για τις παραλείψεις σε αυτό το κομμάτι».

Ο ίδιος μάλιστα, όπως μας λέει, συνεχίζει να μην έχει καταλάβει πλήρως γιατί οι τοξικολογικές εξετάσεις στάλθηκαν εν τέλει στην Ελβετία, ούτε και γιατί τρενάρει τόσο το αποτέλεσμα τους. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν τα αποτελέσματα θα έχουν διατυπωθεί στην ελληνική ή την γαλλική γλώσσα. Μόλις τις δούμε ελπίζω να καταλάβουμε και αν το θέμα ήτα τα πιο σύγχρονα μηχανήματά τους»


Ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας

Να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, βρέθηκε σπερματική κηλίδα στο μανίκι της 24χρονης και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματός της. Στα εσώρουχα και τα επίμαχα σημεία του σώματός της δεν βρέθηκε υλικό. Πάντως, σύμφωνα με τον κο Ζιώγα η προανάκριση προχωράει. – «Αυτές τις μέρες καταθέτουν όλοι όσοι εμπλέκονται στο πάρτι και όσοι βρίσκονταν εκεί»

«Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί»

Ο κος Ζιώγας σημειώνει πάντως πως είναι αισιόδοξος για την πορεία αλλά και την τελική έκβαση αυτής της υπόθεσης. «Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί ειδικά με τόσα πολλά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά και συνεχίζει:« Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης είναι αδιάσειστα στοιχεία. Η έκθεση αποτυπώνει τη βία που υπέστη εκείνη τη νύχτα η Γεωργία».

Όσο για την κατάσταση της 24χρονης Γεωργίας ο ίδιος λέει πως η κοπέλα παίρνει δύναμη από τον κόσμο. «Την Γεωργία τη στηρίζει όλη η κοινωνία, δεν είναι μόνη της» λέει ο κος Ζιώγας και καταλήγει: «Υπάρχουν όμως πολλές άλλες περιπτώσεις εξίσου γενναίων γυναικών οι οποίες καταγγέλουν τι έχουν βιώσει. Και αυτό πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν για να κυνηγήσουμε αποτελεσματικά αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι ποντάρουν στο ότι ο φόβος και η ντροπή θα κλείσουν τα στόματα των παθόντων».

Δήμητρα Τριανταφύλλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου