Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή – Το ωστικό κύμα διέλυσε τα πάντα – Δείτε φωτογραφίες

Στο Λαϊκό ο ένας από τους τρεις τραυματίες, κλειστά τα δύο ρεύματα της λεωφόρου

Απόλυτη καταστροφή στη Συγγρού μετά την πολύ ισχυρή έκρηξη που έγινε λίγο πριν τις 7:00 σε κτήριο στη Συγγρού 3. Σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Από την έκρηξη, που συγκλόνισε την περιοχή, υπάρχουν τρεις τραυματίες, ένας με εγκαύματα και δύο με αναπνευστικά προβλήματα.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που διέλυσε τα πάντα στα γειτονικά κτήρια. Βιτρίνες καταστημάτων διαλύθηκαν, όπως και αρκετά γραφεία, με αντικείμενα να καταλήγουν στον δρόμο. Ακόμα παραμένει άγνωστη η αιτία της αιτίας της πυρκαγιάς, που έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

«Έχουμε πάρει έναν τραυματία με σοβαρά εγκαύματα, δεν ξέρουμε αν υπάρχει εγκλωβισμένος» είπε στο OPEN o πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

«Η εικόνα είναι τρομακτική, σαν να είμαστε σε πόλεμο. Ευτυχώς είναι γενική αργία και δεν έχει κόσμο» είπε η κ. Ευτυχία, εργαζόμενη στην περιοχή.

Την ώρα της έκρηξης πέρναγε από το σημείο ταξί και από το ωστικό κύμα άνοιξαν οι αερόσακκοί του. Τόσο ο οδηγός, όσο και ο επιβάτης του, τον οποίο μετέφερε στο αεροδρόμιο, είναι εκτός κινδύνου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας ο τραυματίας είναι 78 χρονών και έχει εγκαύματα στα άνω και τα κάτω άκρα και αυτή τη στιγμή χειρουργείται.

«Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένα άτομο το οποίο μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο Λαϊκό. Ο τραυματίας ετών 78 φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως σε χειρουργικό τμήμα νοσοκομείου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το βίντεο λίγο μετά την έκρηξη

Φωτογραφίες από κτήριο-μεσοτοιχία:

Φωτογραφίες & Βίντε:Γιάννης Κέμμος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου