Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Δεν προχωρά η χαλάρωση των μέτρων – Μένουν οι απαγορεύσεις

Τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου τα μέτρα θα ισχύουν κανονικά

Οι αντιδράσεις των ειδικών αλλά και η επιδημιολογική κατάσταση δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια για χαλάρωση έστω και ενός περιορισμού από εκείνους που εφαρμόστηκαν λίγο πριν την Πρωτοχρονιά για να ανασχεθεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου θα εισηγηθεί στην επιτροπή που συνεδριάζει αύριο να μην αρθούν περιορισμοί όπως η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση.

Έτσι, τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου τα μέτρα θα ισχύουν κανονικά, ενώ ετοιμάζονται νέα μέτρα στήριξης και άλλων κατηγοριών εργαζομένων όσον αφορά στο επίδομα ειδικού σκοπού.

Οικονόμου: Πρόωρη η συζήτηση για χαλάρωση μέτρων

Σχετικά με την συζήτηση περί χαλάρωσης μέτρων με την επαναφορά της μουσικής και αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε νωρίτερα ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει «σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα».

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις απόψεις της επιτροπής που συνεδριάζει αύριο και πρόσθεσε ότι πλέον τα μέτρα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε κατηγορηματικά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ότι δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν.

Πρόσθεσε ότι έχουν ακόμη στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα.

Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50 λέγοντας ότι είναι μια σκέψη που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και «πολύ σύντομα θα ξεκαθαριστεί αν θα πάμε σε αυτή την κατεύθυνση ή όχι».

Γεωργία Αθ. Σκιτζή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου