Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Διαρκής συναγερμός παρά την ύφεση στα κρούσματα – Σάρωσε τους νέους η Όμικρον

Φύλλα πορείας στους ιδιώτες γιατρούς στην Θεσσαλονίκη – Με μέτρα για άλλη μια εβδομάδα

Δύο λέξεις: «κανένας εφησυχασμός» ακούγονται συνεχώς στο Μαξίμου παρότι η πανδημία δείχνει τάσεις ύφεσης.

Όλοι, κυβέρνηση και ειδικοί, συμφωνούν ότι είναι πολύ νωρίς τόσο για την χαλάρωση μέτρων, όσο και για πανηγυρισμούς. Αυτό που θυμίζουν επίσης με έμφαση είναι ότι η ξαφνική εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον έδειξε ξεκάθαρα ότι η πανδημία αυτή δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

Κάποιοι εκ των ειδικών εύχονται τα στοιχεία των τελευταίων ημερών να αντανακλούν την πραγματικότητα δηλαδή να μην είναι συγκυριακά λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει την χώρα αποτρέποντας έτσι πολίτες που μπορεί να έχουν συμπτώματα να πάνε να εξεταστούν.

Παράταση για άλλη μια εβδομάδα

Βλέποντας πάντως ότι τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί το τελευταίο διάστημα αποδίδουν καρπούς κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα συμφώνησαν ότι για να συνεχιστεί αυτό θα πρέπει να μην γίνει βήμα πίσω στην απαρέγκλιτη τήρησή τους και να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

Έτσι, αποφασίστηκε να δοθεί για ακόμα μια εβδομάδα παράταση στα υφιστάμενα μέτρα παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι ίσως να βλέπαμε χαλάρωση σε κάποιους περιορισμούς όπως η μουσική στην εστίαση ή η χωρητικότητα θεατών στα γήπεδα.

Μεγάλη διείσδυση της Όμικρον στις μικρές ηλικίες

Η μετάλλαξη Όμικρον παραμένει εδώ και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ από τις 3 έως τις 9 Ιανουαρίου παρουσιάστηκε αύξηση 6% στα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά. Οι ασθενείς ηλικίας 4-18 ετών αποτελούν το 18% στο σύνολο των κρουσμάτων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αποτελούσαν το 12%.

Φύλλα πορείας σε ιδιώτες γιατρούς

Η πίεση που υπάρχει ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αλλά και η κόπωση του υγειονομικού προσωπικού οδήγησαν την κυβέρνηση να αρχίσει να αποστέλλει από χθες (12/1) τα φύλλα πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης.

Οι άμεσες ανάγκες που υπάρχουν στο ΕΣΥ αφορούν υπηρεσίες Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής. Έτσι, από σήμερα θα πιάσουν δουλειά στα νοσοκομεία που έχουν κληθεί να παρουσιαστούν.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου