Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Γεωργιάδης: Γιατί δεν μπορούμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ – Τι είπε για την αύξηση των τιμών

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Ανάπτυξης - «Η κυβέρνησή του ήταν που μείωσε τις ποινές για τον βιασμό στον Ποινικό Κώδικα»

ίβειας που πλήττει τη χώρα μας αλλά και το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων σε βασικά αγαθά μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα (24/1) αναφερόμενος στις υψηλές τιμές πετρελαίου ενώ ζήτησε από τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας Ελπίδα να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως το μεσημέρι στη Βουλή θα υπάρξει μία συζήτηση μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των τιμών σε γενικό επίπεδο και θα λυθούν όλες οι απορίες.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες ανέφερε, η αύξηση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε και τόνισε πως όλα τα αγαθά πλην της ενέργειας έχουν αρχίσει να έχουν μειωμένη τιμή.

Απάντησε επίσης στην ερώτηση για το αν υπάρχει «κόντρα» με τον Χρήστο Σταϊκούρα λέγοντας «δεν υπάρχει καμία κοντρα».

«Οι λόγοι που δεν γίνεται η μείωση αυτή στα βασικά αγαθά είναι οι εξής» όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Ποια θα είναι αυτά τα αγαθά; Δεύτερον για πόσο διάστημα, τρίτον πόσο θα κοστίσει. Όλα αυτά μας οδήγησαν στο συμπέρασμα να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα παρά να πάμε σε μία μείωση του ΦΠΑ».

Επίσης απάντησε και στο ερώτημα για τον ΔΕΔΔΗΕ και ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα χρήματα που δώθηκαν απέδωσαν καθώς πλέον ο οργανισμός είναι 20 φορές πιο κερδοφόρος.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που μείωσε τις ποινές για τον βιασμό στον Ποινικό Κώδικα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εστίασε και στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκης.

Δειτε το βιντεο εδω

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που μείωσε τις ποινές για τον βιασμό στον Ποινικό Κώδικα» ανέφερε και στη συνέχεια μίλησε για τις γυναικοκτονίες και το πλαίσιο που θα πρέπει να οριστεί για να σταματήσουν, ενώ υπογράμμισε πως για εκείνον είναι όλες ανθρωποκτονίες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου