Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Γκάγκα για αναρρωτική: Θα το λύσουμε σήμερα με τον ΕΦΚΑ

«Για το ότι δόθηκαν 7 εκατομμύρια τεστ αξίζουν συγχαρητήρια» είπε για το θέμα των σχολείων

«Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού» είχε πει πριν λίγες μέρες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, σχετικά με την άδεια όσων νοσούν με κορονοϊό.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται εντολή γιατρού, νομίζω ότι φτάνει το rapid. Θα το λύσουμε σήμερα» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τις ελλείψεις στα self test για τους μαθητές είπε: «Νομίζω ότι είναι επίτευγμα το ότι δόθηκαν πάνω από 7 εκατ. τεστ, υπάρχουν. Πολλοί λίγοι είναι που δεν κατάφεραν να πάρουν τεστ και σε αυτούς στείλαμε τα τεστ στα σχολεία. Για το ότι δόθηκαν 7 εκατομμύρια τεστ αξίζουν συγχαρητήρια».

Οπως είπε «έχουν βρεθεί θετικά 14.000 παιδιά, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test» και σχολίασε, όπως και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας είχε κάνει νωρίτερα ότι, «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα».

Αναφορικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο, εντός της χώρας αλλά όχι εκτός, έκανε σύσταση «να γίνεται τεστ ακόμα κι αν πάει κάποιος στο Παρίσι», επισημαίνοντας πως «αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι, μετά τον 4ο μήνα να μειώνονται τα αντισώματα, ότι η 3η δόση προστατεύει περισσότερο από την Όμικρον».

Δειτε το βιντεο εδω

Για το αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 ετών, απάντησε πως «δεν έχουμε συζητήσει κάτι για τους άνω των 50, αυτό που έχουμε δει είναι ότι, για τους άνω των 60 υπάρχει θέμα στις ΜΕΘ».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου