Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Παντελής Παντελίδης – Λύτρας: Στη θέση του συνοδηγού υπάρχει DNA μόνο του τραγουδιστή

Δικηγόρος Αρναούτη: Προσδοκούμε υψηλή αποζημίωση - Δηλώσεις έξω από το δικαστήριο

Δηλώσεις για το δικαστήριο που αφορά τις αποζημιώσεις στην υπόθεση του τροχαίου όπου έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, έκαναν οι δικηγόροι της οικογένειας του τραγουδιστή και της Μίνας Αρναούτη, οι οποίοι σήμερα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη δικαστική αίθουσα.

O συνήγορος της οικογένειας Παντελίδη, Απόστολος Λύτρας, προσερχόμενος στο δικαστήριο επανέλαβε ότι στη θέση του συνοδηγού υπάρχει DNA μόνο του Παντελίδη.

«Σήμερα είναι το δικαστήριο που αφορά τις αποζημιώσεις. Ουσιαστικά είναι το πρώτο και μοναδικό δικαστήριο που θα γίνει. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε στο ακροατήριο, στο ποινικό δικαστήριο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν δεσμεύεται από τη διάταξη του εισαγγελέα να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Όλα τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι ο οδηγός δεν ήταν ο Παντελίδης. Στη δίκη θα παραστεί ο αδερφός του Παντελίδη» δήλωσε ο κ. Λύτρας.

«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γίνει η διαδικασία όπως πρέπει, να δούμε όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Το βασικό ειναι ότι στη θέση του συνοδηγού υπάρχει DNA μόνο του Παντελίδη. Κι εγώ ρωτάω το πολύ απλό: Πώς είναι δυνατόν κάποιος να ισχυρίζεται ότι είναι στη θέση του συνοδηγού και να μη βρεθεί DNA δικό του;» συμπλήρωσε ο Λύτρας.

Σε ερώτηση για μάρτυρα που είδε τον Παντελίδη να κάθεται στη θέση του συνοδηγού ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι «έχει δώσει ήδη κατάθεση, καθώς βγαίνοντας εκείνο το βράδυ από το σπίτι, ο ίδιος τον έβαλε στη θέση του συνοδηγού. Είχε ζητήσει να κληθεί από την πρώτη στιγμή και δεν είχε κληθεί ποτέ. Δεν θα δώσει το παρών σήμερα γιατί έχει δώσει κατάθεση ενόρκως».

Δικηγόρος Αρναούτη: Η εντολέας μου είχε υποστεί μεγάλες σωματικές και ψυχολογικές βλάβες

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη, Γιάννης Κωλέττης, αναφέρθηκε σε μεγάλες σωματικές και ψυχολογικές βλάβες που έχει υποστεί η εντολέας του, σημειώνοντας ότι προσδοκούν μια υψηλή αποζημίωση ανάλογη με την έκταση των βλαβών.

Συγκεκριμένα δήλωσε έξω από το δικαστήριο: «Σήμερα εκδικάζονται οι αγωγές αποζημίωσης μετά από 5,5 χρόνιά ποινική διαδικασία, η οποια κατέληξε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Οι αγωγές θα δικαστούν σήμερα. Ο δικαστής θα εξετάσει κάποιους μάρτυρες και θα εκδοθεί η απόφαση μετά από κάποιους μήνες αφού λάβει υπόψη του όλο το αποδεικτικό υλικό το οποίο προσκομίζεται. Η διαδικασία συνήθως είναι έγγραφή για αυτό και χρειάζεται κάποιους μήνες για να βγει μια απόφαση. Η εντολέας μου Μίνα Αρναούτη είχε υποστεί μεγάλες σωματικές και ψυχολογικές βλάβες οι οποίες είναι μόνιμες και προσδοκούμε μια υψηλή αποζημίωση ανάλογη με την έκταση των βλαβών την οποία έχει υποστεί. Έχει καταστροφή η ζωή της, δεν μπορεί να εργαστεί. Έχει προβλήματα στην καθημερινότητά της».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου